Svi Android boxovi, s izuzetkom Mi Boxa (S), Nvidia Shielda i Fire Stickova (i par lokalnih inačica koje nisu lako dostupne), nemaju L1 certifikaciju od Googlea što automatski znači da vam sve legalne Android TV verzije aplikacija koje zahtijevaju DRM (Netflix, HBO GO, Prime Video, Arene i slično) neće raditi u najvišoj kvaliteti slike/HD-u.
Može imati petput brži procesor od ovih navedenih i 4 GB rama, a slika će opet biti muljavo smeće u SD-u
Ja bih onako okvirno ovako složio hodogram odabira.
Ako trebaš samo streaming servise i eventualno castanje Youtubea/Netflixa, uzmeš Fire Stick 4K za 35€.
Ako trebaš samo Chromecast, onda uzmeš samo Chromecast, ali ga platiš više od Fire Sticka 4K i pomiriš se da ćeš sve morati raditi mobitelom.
Ako trebaš streaming servise i puni Chromecast s voice remoteom/Google Assistantom, a ne smetaju ti povremene mušice, onda uzmeš Mi Box (S) za 70-ak dolara.
Ako trebaš sve gore navedeno, a imaš viška para i želiš garanciju da neće biti mušica, onda uzmeš Nvidia Shield
Ako trebaš SAMO najbolju moguću podršku za Kodi, a ne trebaš ni Android ni Chromecast, onda bilo koji kinez baziran na S905(x)/S912 čipsetu to odrađuje pod CoreElecom bolje od svih naprijed navedenih. (30-50 dolara, nevažna količina RAM-a).
Po meni su svi ti ostali noname kinezi s hrpom rama beskorisni bez odgovarajućih licenci i pravog, legalnog Chromecasta i Leanback launchera.