Citiraj:
Autor dejanp
Izolacija stana je loša, ali taj se dio ne može trenutačno popraviti. Nažalost financije ne dopuštaju niza više od 6500kn plus montaža. A tu pada jedino Vivax 3.5/4.1kw. Znam da se cijeli prostor neće moći idealno ohladiti, ali spustiti par stupnjeva da se da preživjeti noć je cilj. Znam da je najbolje staviti 3-4 zidne, ali nije moguće naći mjesto za vanjske jedinica. Radi se o staroj gradskoj jezgri Splita.
Sent from my SM-A750FN using Tapatalk
|
Jedina druga opcija mi se čini da se stavi 5kw zidna na ovaj nadvoj koji je između kuhinje i tog hodnika. Znači na taj zid i da puše prema sobama. Jesu tu vrata ili je samo prolaz?
Inače će klima puhati prema sobama i staviš u hodnik jedan ventilator koji bi puhao prema sobama, a kad bi htio hladiti kuhinju jedostavno okreneš puhanje prema dolje i staviš pomoćni ventilator da puše zrak prema kuhinji.
To su sve neidealna rješenja jer može se dogoditi ako je hodnik baš mali da će se brzo ohladiti, a u sobama će biti toplo jer zrak ne cirkulira iz hodnika. Jedostavno će u hodniku morati biti malo hladnije da bi hladan zrak kontinuirano išao u sobe. Drugi problem je da to rješenje fukcionira sve dok su vrata otvorena, kad se netko poželi zatvoriti hlađenje prestaje.
S Vivaxom bi se dalo to srediti unutar 6500, pod uvjetom da je samo hlađenje, ako je u pitanju i grijanje zimi pošto kažeš Split, onda je tu Vivax već loš izbor. Aha, pardon vidim sad 6500 plus montaža. Onda se tu da ugurati već i neka srednja klasa uređaja.