Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 02.07.2019., 22:38   #10020
donkimizer
Registered User

Datum registracije: Feb 2019
Teško mi je reći što si čuo, nisam bio tamo, ali set gamerskih zvučnika će imati jako ograničene mogućnosti.

Većina budžetnih (do cca 3k kn recimo) AV receivera danas nudi neku formu kalibracije uz pomoć mikrofona koji dobiješ s njim. Možda najjeftinija serija nema, ali svakako nudi mogućnost ručnog podešavanja glasnoće svakog zvučnika. A imaš svašta na izbor... Yamaha, Onkyo, Denon, Marantz, itd.
I svi oni po defaultu sviraju nativni format, odnosno, ako je izvorno zvuk stereo, onda svira par zvučnika, ako je surround, onda svira kolko ih već imaš. A za te posebne upkonverzije i takve pizdarije moraš stisnut neki gumbić pa da ti svira tako.

Što se receivera tiče mislim da ne možeš puno fulat u tom cjenovnom rangu, možeš pogledat druge brendove i modele, ali izbor si svedi na dovoljan broj ulaza izlaza i druge karakteristike koje želiš ili trebaš.

A zvučnike nisam kvalificiran da ti preporučim, sam gradim svoje, tak da nemam pojma što je u budžetnom rangu dobro, a kako sam zahtjevniji od tebe mnogima bih našao zamjerku, pa čak i tima koje si linkao.
donkimizer je offline   Reply With Quote