View Single Post
Staro 02.07.2019., 20:29   #6575
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Cak bi se i slozio ! Taj proc je bio cista prevara ali kada je izasao !!
Danas sa ovom cijenom mos ti pricat sta god os, vidjet cemo tvoje mudo jel ga imas ili nemas kada R5 3600 izadje .... zapravo zar nijesi
nesto govorio da je R5 3600X tvoj sljedeci proc ?!? Poprilicno sam siguran... ajde se odluci, sta sad ? Nije ti X valjda preskup ili ga nema u posebnim kanalima prodaje HW-a ?
Pih, to štoi si sam sebe nasadio sa spušenjem 300 kn za X veziju procesora, ne znači da ja imam isti propuh pa da dam 300+ kn za isti procesor koji ima X u imenu ja nisam lijen pa u BIOS-u kliknem 3 stvari i imam X-a za 300+ kn manje ajde, 200 kn bi dao, ali 300 nikako

Citiraj:
Nadalje, netko je spomenio/napisao: znacajan pomak ? Haha... kakav pomak ? U odnosu na sta ili od koje tocke pomak ?
Zadnji jos u sjecanju znacajni pomak je bio Conroe koji je donio oko 40% porasta perfomanski u odnosu na Pentium D i mogao se uzeti u rangu 200$. Nehalem, koji je vecina preskocila je imao veci pomak nego Zen2 vs Zen+ !!
Ne enkodaju svi da mogu reći "boljiji je Zen 8c/16t na 3,9 nego Zen2 6c/12t na 4,5GHz" pa bumo pričekali da netko sa malo ozbiljnijim poslovima kaže je li se osjeti pomak ili ne ovdje se radi i o IPC liftu i o povećanju takta tako da će se svakako nešto negdje vidjeti. Samo je pitanje kome je to i koliko bitno slažemo li se?

Citiraj:
Sandy Bridge ( koji je svima bio "svemirski" jer je vecina sa Conroe skocila na Sandy ) je imao pomak u odnosu na Nehalem vrlo
slican sada ovome sa Zen+ na Zen2, obzirom da je pomak Zen na Zen+ gotovo zanemariv valjda usporediti testove i gledati perfomanse i cijene Zen vs Zen2.
Skočio sam sa C2D na Nehalem pa sa Nehalema na Sandy Bridge. Ono što me posebno veselilo što Nehalem nije mogao 4,0GHz sa HT-om postići jer je HT abnormalno dizao temperaturu procesora.

Sad dolazimo do onog trpijevog: nehalem je išao jedva na 3,9GHz dok je SB išao sa HT-om 1GHz više i grijao se manje Zato je skok sa Nehalema na SB bio svemirski.

Citiraj:
edit: tko obriso par postova gore ? sta sad postalo zabranjeno imat misljenje ili napisati nesto kontra hype-a ? kaj ? zelite da pise iskljucivo sta se pojedincima svidja ?
Ohoho, još bi da ti administracija i račune polaže?

Ako te baš zanima, "Boeing 747, Rimac automobili i njegovi poticaji, benzin vs dizel" te impliciranje "ja neću apgrejdat jer je to za budale koje puše marketing" nije baš u duhu ove teme.

Da da, znam, imate pravo pisati, ovo je forum. Imate to pravo. No, kao što smo rekli, tko želi i misli kupiti Zen2 iz nekih razloga, neka kupi. Također, onaj koji ne želi ili mu ne treba, isto neka kaže zašto ga neće kupiti i sve 5. Bez dodataka o drugima da su vaki i naki zašto kupuju ili zašto ne. Jer onda administracija demonstrira svoja prava.

Živio mi 100 godina

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 02.07.2019. u 20:59.
Brko je offline   Reply With Quote