View Single Post
Staro 01.07.2019., 12:47   #3600
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Nastavno na ovaj post 4377

Intel SSD 535 series 180GB kojem Intel SSD Toolbox javlja 0% life remaining.

Kupio sam novi Samsung SSD ali ga još nisam stigao instalirati. Napravio sam manju dogradnju laptopa, umjesto 2x 4GB RAM-a sam ugradio 2x 8GB RAM-a Kingston i umjesto pržilice ladicu u kojoj je drugi Intel SSD 540 series 180GB (potpuno novi) kojeg bi koristio za torrent jer je dobiven na garanciju, a vrijednost mu je danas nikakva.

Prvi je bio problem sa system interrupts s nabijanjem CPU usage u leru, ventilatori su divljali...to sam pronašao da moram na ladici prebaciti jedan jumper i od tada je to OK. Ovo pišem samo ako će netko imati takav problem sa system interrupts.
Takva je konfiguracija radila bez problema skoro mjesec dana i onda su počeli BSOD-ovi.

Uglavnom, komp se najčešće u idleu, a nekad i u radu počne blokirati i nakon nekog vremena baci BSOD.
Namješteno je da se ne resetira automatski i da piše small memory dump (256kB). Na BSOD-u piše collecting information, ali postotak stoji na 0% i memory dump-a nema, a nema ničeg posebnog ni u event vieweru osim da je shutdown bio neispravan.

BSOD-ovi imaju svakakve kodove, Unexpected Store Exception, kernel_data_inpage_error, critical process died

Brine me samo što su problemi nekako počeli nakon zadnjeg nevremena. Može li ovo nekako uputiti da je gotovo sigurno problem SSD? Ne gubi mi se sad vrijeme na reinstall na novi disk pa da bude isto :/ Prema SSD toolbox-u su diagnostic scanovi OK, a i chkdsk ne javlja ništa posebno.

Provrtio sam memtest86, ona klasična 4 prolaza, sve OK
FitzTN je offline   Reply With Quote