View Single Post
Staro 01.07.2019., 09:03   #3925
Exomaniac
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 748
Vidim da ima upita u to kako se provodi optika po kućama, pa evo nešto mojeg iskustva. Nažalost još nije gotovo, treba doći još ekipa koja će povući kabel od kutije do modema ali sad ih čekam već više od dva tjedna i nikako ih nema.

Uglavnom, prvo su došli iz jedne ekipe koja je foršpanom povukla kabel od telekomunikacijskog (DTK) šahta do mene. To je kabel debel malo manje od centimetra negdje i ima 1 vod s 12 niti u njemu. Koliko sam shvatio dečke, provlači se kabel koji imaju, bitno je samo da kabel ima više niti nego korisnika. Drugo, došao je jedan dečko koji je instalirao ovu kutiju pored na zid i uveo kabel u nju i splajsao je konektor na nit i pospremio u kutiju to sve. Treće su došli, doduše to znam samo jer sam bio doma, ljudi iz Ericssona koji su u šahtu spojili kabel i splajsali ga u podzemnoj spojnici. Tako da trenutno imam nit od kuće do centrale koja već funkcionira potpuno.

Sad jedino što je preostalo je da dođu iz HT-a koji će provući nit od ormarića po bužiru do modema na tavanu što je ravan pravac doslovno ali nikako da dođu.





Exomaniac je offline   Reply With Quote