Jos od prvog leaka odnosno nesto nakon CESa Jim je u nekom polu Amd down mood-u, mislim da ga je sustiglo ono oko cijena i masa troll komentara po drustvenim mrezama, a i dizanje web sitea je isto uzelo danak, ugl. osjeti se u njegovim uradcima, od tada je manje energican, manje motiviran, vise placipicka i sl.
S tim da treba reci da ove fore uzimanja market share sa osjetno niszim cijenama naspram konkurencije pale ali samo do odredene granice, i Skotu taj point jednostavno ne stoji da bi ovi i dalje trebali biti milodar za HW pucanstvo, imali smo takvih situaciju u proslosti sa vliw gpu arch od amd-a i tamo u pocecima gcn-a pa jedino sto su izvukli je bilo malo vise kikirikija za puno vise posla.
Edit.bas citam slicna razmisljanja kolega na navi temi
A ove brojke od 10% za servere i 25% za desktop i cijela ta prica je vise refleksija njegovog trenutnog down mooda i mislim da su mali pre niske.
Ocekujem bar za 10% visi zastupljenosti u destkopu(oko 35% total) i 13-15% total u serverima, no svakako pricekati rivjue, ak tamo bude lose onda sve ove gore br.padaju u vodu.
Kod gpu strane mislim da ih je precjenio i da intel nece biti relevantan jos bar 4/5 god. sto je za nas lose