Otvaram novu temu, pošto nisam ni sam siguran što točno tražim. Trebam vaša osobna iskustva i dojmove. Trenutni setup je laptop 17'' + monitor 22'' (Samsung SyncMaster 225BW ). Pošto ekran laptopa nisu ni iste veličine, ni iste visine, a i sve češće trebam prostora na stolu počinjem razmišljati o desktop konfiguraciji (i svakako bi uzeo 2 monitora ili ultrawidescreen).
Da odmah napomenem, kompjuter se koristi isključivo za rad/net. Igricu pokrenem dva puta godišnje i to kada me lupi nostalgija
Ono što me prvo muči da li ići na ultrawidescreen ili 2 monitora? Kakva su vaša razmišljanja? Nekako mi se više sviđa opcija ultrawidescreena zbog prostora na stolu i jednostavnosti. Da li 2 monitora imaju kakve prednosti nad ultrawide monitorom?
Druga stvar koja me muči, koja veličina je optimalna. Stol mi je nije nešto pretjerano veliki, cca 60-70cm je od očiju do monitora. Gledam recimo, kolega upravo na tržnici prodaje ultrawide 34'' i kada po mjerama to stavim na stol čini mi se oooooogromno i jako "neudobno" za dugotrajan rad na računalu? Koja dijagonala bi mi bila nekakav optimum za tu moju udaljenost?
Gledam monitore u trgovini ali ne mogu dobiti osjećaj za veličinu. Drugačije je u trgovini, a drugačije na mom stolu.
I za kraj, da li bi mi neka prosječna grafička kartica (tipa gtx 1060 3gb) bila dovoljna za ugodan rad na ultrawide monitoru?