View Single Post
Staro 27.06.2019., 13:44   #2703
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
A veliki ekonomist @lister je prognozirao bankrot AMDa 2018. god
Jos tamo Anno Domini 2016.
Ako pogledamo moj osvrt na godišnja izvješća AMD-a za 2014. i 2015. u temi "Vishera", stanje s financijama i prodajom bilo je katastrofalno i nije bilo ZEN arhitekture koja bi mogla nagovjestiti dolazak boljih dana za AMD, a kamoli završavanje poslovne godine u plusu.

@Hawker, to ti je valjda razumljivo...

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Uz svu tu zaradu, dobit, profit i praktički neograničen R&D budžet, veliki Intel uz svu silu inženjera jednostavno trenutno nema odgovor na ovo kaj mali do jučer skoro bankrotirani AMD u posljednje dvije godine plasira na tržište. Krajnji korisnici su zahvaljujući tome dobili šestero i osmerojezgrene Intel i AMD procesore koje srednji tržišni segment još koju godinu ne bi vidjel, barem ne po ovakvim cijenama. I to je poanta svega, jer kolko imamo prilike vidjeti - Intel je itekak svjestan činjenice da AMD ni u najluđim snovima ne raspolaže takvim financijama, a opet su u stanju ne samo konkurirati, već i nametati tempo daljnjeg razvoja. AMD vrlo vjerojatno nikad ne bude ni blizu Intelovim financijama ili ljudskim resursima, ali po svemu sudeći - i ne trebaju biti.
Sve 5. Ja sam komentirao isključivo financijski aspekt poslovanja.
listerstorm je offline   Reply With Quote