View Single Post
Staro 27.06.2019., 08:10   #4378
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Evo mario ce vam obrazloziti zasto je to tako kad je win10 apsolutno savrsen...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Nisam ovo niti vidio Kao prvo, nisam niti rekao da je apsolutno savršen, daleko je Win10 od toga. Imam i ja hrpu stvari koje me živciraju kod Windows 10, od činjenice da cijela
- MMC konzola nije redizajnirana niti prilagođena dizajnu Windows 10 + i dalje loš High DPI support
- File Explorer je i dalje dizajnerski prst u oko, sa samo djelomično implementiranim dark mode-om
- generalno konzistentnost sučelja je katastrofa, pa jbt još uvijek Control Panel nisu migrirali do kraja u Settings, nakon 4 (!) godine
- Windows Search je toliko "dobar" da mi je Everything gotovo stalno upaljen. Ajde, od 1903 je ipak dosta bolji indexing tako da to nije više toliko slučaj.

Ali, bez obzira na sve to, i dalje je daleko ispred bilo koje druge iteracije Windowsa. Za produktivnost - pa ono:
- bolji window management (Snap Assist, mogućnost snapanja 4 prozora)
- bolji multi monitor support
- Quick Assist
- relaunch aplikacija nakon restarta
- Snip and Sketch (vjerojatno jedan od najdražim mi aplikacija koje koristim konstantno)
- drastično bolji management notifikacija
- drastično bolja sigurnost
- bolji update management (ljudi vole srati po tome, kao da su zaboravili na sate i sate čekanja da se Windows Update na Win7 i Win8 uopće usudi pokazati broj updejtova koje treba instalirati nakon čiste instalacije, s time da je ta broja bila u stotinama, i da je trebalo nekoliko restartova da se apliciraju svi updejtovi)
- WSL (i WSL2 uskoro)
- Windows Sandbox (izolirana okolina za pokretanje neprovjerenih aplikacija)

Jednostavno nemreš reći da nema pomaka na bolje, i da generalno desetka nije bolja za produktivnost.
Desetku koristim od kad je izašao prvi build 9841 2014. godine, i nikad, ali baš nikad mi se nije dogodilo primjerice da su se Windowsi restartali sami od sebe zbog updejtova. Znam da se to ekipi događalo, ali jednostavno ne razumijem kak i zakaj.

Uostalom, svaki bug, problem, ili sugestija se može poslati i komentirati na Feedback Hub-u. Koliko ljudi ovdje je ikad koristio Feedback Hub? To je najbolji način da se da MS-u do znanja kaj treba fixati / riješiti / dodati u novom release-u.

Tako da nema potrebe stavljati mi izjave u usta koje nisam rekao, no ajde, opraštam

Nego, da odgovorim na quotane postove iz tvog posta:

1.) Start Menu pouzdanost je jedna od stvari koja, istina, nije na razini Win7 i Win8.
Ovo povremeno neotvaranje Starta i Kalendara mi se događalo na verzijama do 1607, znači pred 3 godine, u međuvremenu nisam imao problem nigdje osim na tabletu sa 1GB RAM-a koji je ionako ispod minimum sistemskih zahtjeva pa je razumljivo.
Pretpostavljam da je u pitanju onaj fly-out kalendar kraj sata u taskbaru, kaj mi govori da ShellExperienceHost proces ima problema sa otvaranjem. Teško je ovak troubleshootati, ali imam osjećaj da ima veze sa nekim zajedničkim faktorom na svim tim mašinama - možda neki shell replacement ili dodatak (tipa za tabove u Exploreru), ili neki servis koji je instaliran na svim tim kompovima koji se kosi sa nečim u OS-u.

Tu je primjerice debilana kaj u 99,9% slučajeva na Microsoft forumima kao rješenje bude predloženo kreiranje novog user profila. Naravno da to nije prihvatljiva opcija ogromnom broju ljudi. Ipak, prvo bih provjerio da nije neka aplikacija kriva, pa bih onda išao dalje istraživati (sfc /scannow pa DISM, ili repair sa Media Creation Tool-om, ili tracing sa Windows Performance Recorderom i Analyzerom).

2.) Kakve veze ima Windows sa lošim third party driverom? Očito ima veze sa proizvođačem divajsa čiji je driver loš, treba pitati njih.

E sad, druga je stvar kaj čovjek prtlja po stvarima koje ne razumije, pa gasi sistemske servise bez razmišljanja o posljedicama, te umjesto group policy-ja za blokiranje driver-a ide brute force metodom blokiranja IP adresa na firewallu I onda se pjeni ekipa kad velim ignorantnost.

Eto, raspisao sam se i previše, mislim da sam dosta vremena utrošio na ovo, idemo dalje

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote