Citiraj:
Autor trpi
pogresno, gamerock (=jetstream, =gainward phoenix, isti cooleri) drzi 1080ti na oko 1250rpm, 7:30min
|
nisam znao da je samo rpm kod ventilatora bitan za razinu buke, izgleda da br.krilca, nagib(kut), ležajevi itd. ne igraju ulogu
Citiraj:
Autor trpi
i rekao sam ti da ne uzimas dba vrijednost sa razlicitih stranica i prema tome jednoj drugoj radis reference point jer razlicito mjere u razlicitim uvjetima
|
nop - ne uzimam, od gbyte gaming gtx1060 je uzeto sa guru3d i napomenuo da mjere sa manje udaljenosti-75cm, na techpowerupu i tomsu je nema u rivjuima, isto tako sam uzeo sa guru 3d za msi rx470 i za gtx1080ti gamersrock, cisto da se moze usporediti sa istom testnom metodom.
btw. kad sad sve pogledam, na svakoj od tri navedene stranice niti za jednu grafu za koju sam stavljao dBA vrijednost nisu rekli da je glasna, naprotiv za sve su rekli ili da su tihe ili vrlo tihe i jednostavno mi nije jasno da se uz zvuk igre(na zvucnicima/sluškama) ti i dalje uspiješ fokusiras na buku od grafe, kako to da se ne fokusiras na buku od hdd-a koja je iritantnija/primjetnija uhu.
Citiraj:
Autor trpi
hajd bato ne pisi vise o buci kad ionako ne znas niti ti je bitno samo provociras
|
ne provociram, nego je cudno da nikome od rivjuera ta buka nije smjetala i da bi je uopce uspjeli izmjeriti micu hdd, ostavljaju bocnu stranici otvorenom, imaju potpuno silent pc bez ventova itd. ali tebi ona smeta kod amd grafi, dok za npr. gtx1070 koju posjeduješ ipak ne smeta.
vuku mi tvoji postovi na dvostruka mjerila/standarde ili na trolanje.