Citiraj:
Autor Edin_FMB
Logicno da sam u pravu, pa je prednost to i u odnosu na moj Honor 9 sto x mobitel ima Amoled
Mislim nemoj ti mene nesto pogresno shvatiti, nije ovo nikakav napad na tebe nego ono cinjenjca je da je Amoled bolji pa i Huawei u pro verzijama stavi amoled kao poboljšanje 
|
Mislim da nije dobro gledati crno bijelo - AMOLED je bolji u većini bitnih aspekata, no jedna stvar kaj mene osobno muči je burn-in - pošto često koristim navigaciju mislim da mi je AMOLED u mojem slučaju i mana.
Kolegama s posla koji su igrali clash of clans, ili neke druge igre dulje vremena imaju command bar (il kak god se to već zove) urezan u ekran kaj god radili.
Kaj je sa postepenim pogoršavanjem plavog subpixela, da li je to napokon riješeno sa novim generacijama AMOLED-a? Znam da je to pojava koja se dogodi tek nakon x mjeseci ili godina, no ako čovjek kupujem mob na dulje razdoblje (više od npr. 2 godine) onda možda i AMOLED nije jedina očita opcija za uzeti.
Kaj je sa potrošnjom? AMOLED na bijelim pozadinama i visokom brightnessu troši više struje nego IPS.
Kaj je sa popravkom ako se razbije ekran? Nezgrapnost, klinci, kajgot, ali popravak LCD IPS ekrana sigurno će biti jeftiniji nego AMOLED.
Uglavnom, ima čitav sijaset scenarija u kojima IPS nije loša opcija, dapače, ponekad je i preferirana. Ja se slažem da AMOLED sa svakom novom iteracijom postaje sve bolji i bolji, i da trenutno prednjačni naspram IPS-a, ali da IPS ne valja ne bi se i dan danas našao na najnovijim modelima