View Single Post
Staro 25.06.2019., 21:30   #1
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Sigurnost (naše) djece na Internetu

Nisam uspio naći adekvatan thread vezan za ovu temu koja je aktualnija nego ikada.
Dok su mi djeca bila mala, ovakve teme u tiskovinama i na netu sam uglavnom preskakao ili površno pregledavao.
Sad, kada mi djeca ulaze u doba kada sve više i više spoznaju šarolikost "Mreže nad Mrežama", kada im dječje igrice više nisu zanimljive i kada pitaju za svoj vlastiti uređaj za pristup netu, već me je lagano frka jer sam skužio da o ovoj problematici znam malo ili ništa.
Još veći problem mi je to što sam PCE-ovac starog kova - o računalima znam uzduž i poprijeko i nijedno polje mi nije potpuno strano. No, popularne društvene mreže i ostali slični servisi su mi nezanimljiva, poprilično odbojna i generalno neprihvatljiva kategorija te ih koristim kad nemam izbora (obično vezano uz posao). A baš u tome i jest problem jer klincima više nije fora sklopiti računalo od više dijelova nego je fora promijeniti status stopedesetjednoj društvenoj mreži/chatu ili uploadati sliku sa novom majicom. Valjda, što sam stariji to me više vuče na neke stvari koje nemaju veze sa današnjim "moj-status" svijetom. Jbte, osjećam se k'o moj stari kad sam ja zbavio prvi komp osamdeset i neke.

Rado bih volio čuti od roditelja ovdje kako i što rade i koje mjere poduzimaju u vezi sigurnosti svoje djece na Internetu. Pri tom ne mislim na srcedrapajuće psihološke savjete sa mamaibeba.com i slično, nego na konkretne "informatičke mjere" vezane za osobna računala na jednoj strani i mobilne uređaje (Android/iOS) sa druge strane.
Dakle, što ste testirali, kako ste koristili, što se pokazalo dobrim, što lošim.
Unaprijed zahvaljujem !