View Single Post
Staro 24.06.2019., 21:25   #6439
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Full Throttle ustvari ima pravo: usporediti procove prema cijeni koštanja. To što smo mi kao korisnici dozvolili da nam marketing nametne kvalitetu određenu sranjima kao što su ipc,oc,uc,itd. smo sami krivi.
A posebno tjera u ludilo kad yt i internetski stručnjaki tvrde da je x proc bolji od y zato jer u tri od pet igara ima 120 naspram 105 fpsa. I kao potpuno je pri tome nevažno da je 30% skuplji. Ili, da je y bolji od x zato jer završi render 58 sekundi ranije a jeftiniji je. Koji moroni.
Dva proca, iz svakog tabora po jedan, podjednake cijene koštanja(ne u kunu iste jer je to naravno nemoguće), pa da vidimo koji je bolji. I to općenito a ne samo u uskom području (rendering,gaming).
Od svih nas koji u ovom tredu drobimo, baš me zanima koliko živi od gaminga ili renderinga pa da bi prema tim parametrima mogli tvrditi koji je proc bolji? Dva posto? Ili manje?
Rendering i gaming navodim iz razloga što su to dva područja u kojima se u zadnje vrijeme procovi najviše uspoređuju te veličaju/kastriraju rezultatima.