Po meni su to sve izdrkavanja. Koji proc ima kakav ipc, zagrijavanje ili potrosnju. Sve bi to trebalo kao pokazati jacinu procesora, al po meni nis konkretnog ne pokazuje. Ja si pogledam bencheve i onda usporedim performanse proca u polju koje mi je bitno. I onda si vidim cijene pa si odvagnem isplativost. I to je to.
I to mislim da je jako važno. Odnos cijene i performansi u relevantnom polju. A to je nekak najmanje u fokusu. Jer ak nije to bitno onda bi se samo najjaci procesori kupovali. Cijena najvise diktira izborom. Dajte mi bang for buck ljestvicu, a ne ko se bolje kloka na tekućem dušiku.
Nedavno sam videl benchmark na youtubeu di je threadripper suprotstavljen i9 procu. I onda su threadripperu iskljucili polovicu jezgri da bi imali isti broj pa su ih testirali u igrama. Wtf?! Pa kakve to svrhe ima? Koji k će mi informacija koji je jaci clock per clock? Kupit ću threadrippera da ga kriplam za 50% i onda ga iskoristit za battlefield? What the actual fuck? Još samo čekam da pocnu testirati john deer vs porsche panamera ko brže izore njivu.