Citiraj:
Autor trpi
osnovna logika govori da je jedino ispravno usporedivati procesore na RADNOM taktu a zatim na maksimalno mogucem, a ne filozofijom ipc-a overclockati jedan a underclockati drugi procesor da se postave na istu frekvenciju i tako ih usporedivati? jedan radi na 3.5ghz, drugi na 4.5ghz i to je to, koga briga kakav je ovaj drugi underclockan na 3.5ghz frekvenciju prvog.
zatim na maximalno mogucem, jednom je max na 4.2ghz drugom na 5ghz i tu usporediti i to je to.
|
Bitno je usporediti ih na istom taktu. Tebi sigurno nije bitno ali nekom je bitno. Ako AMD prica da ima XY% bolji IPC od Intela (i obratno) to onda treba provjeriti i ne vjerovati im sve to kazu. A IPC se jedino moze usporediti na istom taktu, kroz vise aplikacija.
Citiraj:
Autor Mladenxy
Da, ali problem je kaj AMD na svojim prezentacijama direktno uspoređuje svoje proizvode sa konkurencijom, rj. Intelom. I pri tome se služi različitim metodama marketinga. I onda korisnici su valjda nemoralni ako rade isto...
|
Normalno da nije u redu ni jedno ni drugo. Ako proizvodjac nesto tvrdi, tu smo mi da provjerimo jel to istina. A sigurno necemo raditi isto sto i oni i onda reci da smo mi u pravu jer eto, mi nismo AMD/Intel. Svatko ce svoj proizvod pokazati u najboljem izdanju, a tu su recenzije i korisnici da pokazu istinu, na pravilan nacin.