View Single Post
Staro 24.06.2019., 09:59   #6425
Litra
Premium
Moj komp

Litra's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Ne govori li osnovna logika da bi bilo lijepo uspoređivati procesore na istom taktu, a onda na maksimalno mogućem. Ovako takt jedan i takt drugi ne daju baš najrealniji odnos snaga. A ovo pišem samo zato jer se ponekad govori o razlici od 1 do 2% i onda se izvlače zaključci o tome tko je bolji a razlike u taktovima kod usporedbe su 10 do 15% pa i više.

A kod toga bi bilo lijepo i napisati cijenu i to procesora, ali i cijenu procesora+MBO jer bez MBO ne ide, a koliko vidim cijene MBO još malo pa će preskočiti cijenu CPU kako je krenulo.

I lijepo je to da najnoviji CPU ide u staru ploču, samo ja baš ne bi volio staviti motor od Poršea u karoseriju od fiće, nije to to, to sam jednom napravio, ali onda sam ipak kupio originalnog Poršea jer ne rade se nove MBO bez razloga.
Ne bi ni ja volio stavi ryzena 3900x u b350 i još ga klokat. Dok recimo stavit ryzena 3900x u asus rog c7h je kao da stavljaš novi motor u godinu dana staru karoseriju gdje je razlika u usporedbi s novom karoserijom minorna, ajmo reći samo facelift. Buildzoid je radio analizu spomenute matične i rekao je da je vram totalni overkill na ploči.
Litra je offline   Reply With Quote