24.06.2019., 09:59
|
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Autor sakomako
Ne govori li osnovna logika da bi bilo lijepo uspoređivati procesore na istom taktu, a onda na maksimalno mogućem. Ovako takt jedan i takt drugi ne daju baš najrealniji odnos snaga. A ovo pišem samo zato jer se ponekad govori o razlici od 1 do 2% i onda se izvlače zaključci o tome tko je bolji a razlike u taktovima kod usporedbe su 10 do 15% pa i više.
A kod toga bi bilo lijepo i napisati cijenu i to procesora, ali i cijenu procesora+MBO jer bez MBO ne ide, a koliko vidim cijene MBO još malo pa će preskočiti cijenu CPU kako je krenulo.
I lijepo je to da najnoviji CPU ide u staru ploču, samo ja baš ne bi volio staviti motor od Poršea u karoseriju od fiće, nije to to, to sam jednom napravio, ali onda sam ipak kupio originalnog Poršea jer ne rade se nove MBO bez razloga.
|
Ne bi ni ja volio stavi ryzena 3900x u b350 i još ga klokat. Dok recimo stavit ryzena 3900x u asus rog c7h je kao da stavljaš novi motor u godinu dana staru karoseriju gdje je razlika u usporedbi s novom karoserijom minorna, ajmo reći samo facelift. Buildzoid je radio analizu spomenute matične i rekao je da je vram totalni overkill na ploči.
|
|
|