View Single Post
Staro 24.06.2019., 08:35   #6416
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
iznosim cinjenicno stanje sa preciznim usporednim podacima tuznog stanja amd procesora u single scoreu i ispadam troll

amd ryzen prva generacija naklokan 3.6ghz ima score kao intel sandy bridge star 8 godina blago klokan na 4ghz, amd ryzen druga generacija klokana na 4ghz ima score kao intel star 8 godina klokan na 4.5ghz, NADOLAZECA ryzen generacija klokana na 4.5ghz valjda bude izjednacila score sa intelom starim 8 godina max clockanim na 4.8-5ghz, ako to nije tuzno onda stvarno nezz, trebao sam ostati na i7 2600k 4.5ghz i gg a cinebench i ipc filozofiju izignorirati

Ne govori li osnovna logika da bi bilo lijepo uspoređivati procesore na istom taktu, a onda na maksimalno mogućem. Ovako takt jedan i takt drugi ne daju baš najrealniji odnos snaga. A ovo pišem samo zato jer se ponekad govori o razlici od 1 do 2% i onda se izvlače zaključci o tome tko je bolji a razlike u taktovima kod usporedbe su 10 do 15% pa i više.

A kod toga bi bilo lijepo i napisati cijenu i to procesora, ali i cijenu procesora+MBO jer bez MBO ne ide, a koliko vidim cijene MBO još malo pa će preskočiti cijenu CPU kako je krenulo.

I lijepo je to da najnoviji CPU ide u staru ploču, samo ja baš ne bi volio staviti motor od Poršea u karoseriju od fiće, nije to to, to sam jednom napravio, ali onda sam ipak kupio originalnog Poršea jer ne rade se nove MBO bez razloga.
sakomako je offline   Reply With Quote