Citiraj:
Autor trpi
iznosim cinjenicno stanje sa preciznim usporednim podacima tuznog stanja amd procesora u single scoreu i ispadam troll
amd ryzen prva generacija naklokan 3.6ghz ima score kao intel sandy bridge star 8 godina blago klokan na 4ghz, amd ryzen druga generacija klokana na 4ghz ima score kao intel star 8 godina klokan na 4.5ghz, NADOLAZECA ryzen generacija klokana na 4.5ghz valjda bude izjednacila score sa intelom starim 8 godina max clockanim na 4.8-5ghz, ako to nije tuzno onda stvarno nezz, trebao sam ostati na i7 2600k 4.5ghz i gg a cinebench i ipc filozofiju izignorirati
|
Ne govori li osnovna logika da bi bilo lijepo uspoređivati procesore na istom taktu, a onda na maksimalno mogućem. Ovako takt jedan i takt drugi ne daju baš najrealniji odnos snaga. A ovo pišem samo zato jer se ponekad govori o razlici od 1 do 2% i onda se izvlače zaključci o tome tko je bolji a razlike u taktovima kod usporedbe su 10 do 15% pa i više.
A kod toga bi bilo lijepo i napisati cijenu i to procesora, ali i cijenu procesora+MBO jer bez MBO ne ide, a koliko vidim cijene MBO još malo pa će preskočiti cijenu CPU kako je krenulo.
I lijepo je to da najnoviji CPU ide u staru ploču, samo ja baš ne bi volio staviti motor od Poršea u karoseriju od fiće, nije to to, to sam jednom napravio, ali onda sam ipak kupio originalnog Poršea jer ne rade se nove MBO bez razloga.