View Single Post
Staro 24.06.2019., 00:10   #1592
MOTOR MARY
Pink Wraith driver
Moj komp
 
MOTOR MARY's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 71
Isprika što je malo offtopic i što će biti poduži post s puno pitanja, ali trebala bi mi pomoć oko kupnje stolnog računala za stariju osobu.
Volio bih čuti mišljenja vas koji znate više od mene.
Ako moderator zna neki podforum za koji je ovaj post prikladniji - pardon i molim vas premjestite ga tamo.

Očekivani radni zadaci su puno tipkanja, browsanje neta i gledanja videa, puno tabova i programa upaljenih istovremeno (navika negašenja ničega), povremeno nekakvo jednostavno uređivanja videa za upload na YT, snimanje audio clipova i slično.

Prethodno računalo složeno početkom 2016 (2300 kn budžet) je odlično odrađivalo te poslove.. ali, nažalost, matična je krepala nakon oluje (strujni udar preko UTP kabla, pretpostavljam, jer je i ruter već X puta bio mijenjan od ISP-a).

Znači iduće računalo bih naprosto spojio wifijem na ruter. Ali volio bih i smanjiti količinu kablova i sve pojednostaviti.. dakle naprosto uzeti All-In-One PC dovoljno jak da ove gore zadatke melje bez problema.

Inače su i računalo i monitor bili spojeni na UPS koji ima nekakav Surge Protection, pa mislim da stvarno nije bilo preko napajanja skureno, nego baš preko UTP-a. Tako da se za AiO računalo ne bojim previše po pitanju budućih oluja.

Ekran na dodir ne želim, to mi se čini kao gimmick. *shrug*

Evo napokon konkretnih pitanja:
- Kakva su vam iskustva s AiO računalima općenito?
- Imate li prijedlog AiO računala (ili alternative, s naglaskom da ne želim imati snop kabela)?
Budžet je do 8000 kn.


Malo tražeći sam zasada naišao na ovo i po svemu mi se čini odličan. Nabava.net daje cijenu od cca 7200 kn. Kak vam se taj čini?

Hvala.

edit: da ne spamam ću samo editati; thx ibme74 na brzom odgovoru i mišljenju. slažem se da je manje isplativo i da kupujem za sebe bih gledao točno to što si predložio. ali u ovom mi je slučaju stvarno bitno imat što manje kablova oko stola i što manje uređaja na stolu, a opet da se radi o stolnom računalu. i svakako mora imat wifi. u biti me zanimalo hoće li ljudi neki drugi form factor (što manji to bolji) preporučit, ili će reći da su ta AiO okej, ili mi nekog proizvođača preporučit za kojeg nisam ni čuo.. jer ja fakat pojma nemam, nisam nikad kupovao AiO niti te manje form factore.

Zadnje izmijenjeno od: MOTOR MARY. 24.06.2019. u 02:23.
MOTOR MARY je offline   Reply With Quote