Gle, ne zelim ulaziti u debate i razloge zasto ko sto kupuje - ali generalno se slazem i shvacam sto govoris... Sto se tice usporedbe s10e i s7, ne znam konkretno za s10e ali u ruci imam s10 i mogu sa 100% sigurnoscu reci da je mob itekako brzi i fluidniji od s7 - kojeg sam btw koristio pune 3 godine (da ne spominjem da je bio debloatan i kasnije rootan...). Bilo bi cudno i blesavo da nije, vec bi i cijeli svijet kenjao o tome... Sama promjena hardwarea novijeg 3 generacije je dovoljna da se primjeti ubrzanje, na to dodaj jos ispeglaniji software i to je to. Netko mozda ne primjeti takve "sitnice" ali ja itekako primjetim razliku. Posto s10 i s10e imaju identican SoC, navedeno mora vrijediti i za s10e - logicno. Daleko od toga da je s7 bio los mob, vec novi modeli imaju sve jaci i jaci hw a i software je bolji nego ikad IMO, jednostavno napredak...
Za azuriranja ne mogu reci da su moju staru s7-icu nesto posebno usporavala, bilo je tu falinga i updatea sa bugovima ali brzina nije patila, kasnije je stiga i OneUI pa je sve opet nekako prodisalo sa cistom instalacijom naravno...