View Single Post
Staro 18.06.2019., 17:48   #6311
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Kako kome, kupioo tu na forumu i3 8100 za 650 kn, igrao se na njemu godinu dana i prodao ga opet za 650 kn, nisam želio biti pohlepan jer je u međuvremenu novi poskupio. Intel drži cijenu i tko voli mijenjti za polovno dobije dobru lovu koju uloži u novu platformu. Koliko je na cijeni izgubio konkurentni u gamingu Ryzen 1600X/2600X i kolikoi se može dobiti za polovni...Sve ima svoje...
Sa ovime što je AMD napravio, te ako 3 generacija ryzena bude ono što se očekuje - sve što postoji na tržištu će vjerojatno brutalno izgubiti na cijeni. Kod intela mi nije jasno zašto toliko drži cijenu čak i sada. Smiješno mi je vidjeti koliko ponekad ljudi daju danas za 4c/8t ili 6c/12t intel procove. Kroz godinu-dvije bi recimo čak i 9900k trebao koštati kikiriki, a vjerojatno neće. Tu vjerojatno stoji ovaj argument za to da se u daljnjoj prodaji može ipak nešto spasiti. Ti si specifičan što ideš na s/h i ne na najbolje/najnovije, pa to dodatno nije pušiona.

Ja (govorim iz pozicije gayminga, što je jedina zahtjevna stvar za koju koristim komp) sam gledao više na situaciju recimo da ću 2020., sa konfiguracijom koju sam za razumne novce složio 2017., moći vidjeti točno što će nova generacija konzola donijeti i kada 8core cpuovi postanu standard za gayming moći ubosti nešto vrlo relevantno, a po potrebi čak i lagani overkill i voziti to kao platformu vjerojatno još 5 godina. Sa intelom bih odavno bio u banani na ovaj ili onaj način. I potrošio više para pritom.
piydek je offline   Reply With Quote