View Single Post
Staro 17.06.2019., 17:38   #3216
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Ovo je kao da slušam Keruma - ja i kad vozim brzo, ja ne vozim brzo... IPC je nebitan, gleda se samo singlecore, pa singlecore nije bitan jer baš nema neku praktičnu primjenu, pa gledaju se ukupne performanse... Ukupne performanse kao multithread? Pa ako ryzen išta ima naspram intelovih cjenovnih konkurenata ima to...

Pa kad bi se gledalo za posao, vrijeme je novac, ovo-ono (iako su "ukupne" performanse već pale s onim što sam spomenio), pa kad se može kupiti više ryzena za istu cifru onda se zapravo ne radi o tome, cijene se ne gledaju... Kerum na kvadrat...

Kad su se lockani i5 3330, 4460 vrtili na 3.1-3.2 ghz, onda je overclocking bio nula kad je FX išao do 1.5ghz više, pa se gledala potrošnja, IPC, zagrijavanje, što ti treba za OC... A sada se svaki intel računa 5ghz kao base line, potrošnja, temperature, što od coolera i mbo treba za postić to (delid i gubljenje garancije?) više nije tema. Cijena se ne gleda, al 5 ghz je baseline kad se priča o usporedbama. To što kupiš 6c12t za manju cijenu intelovog quada, te 8c16t za cijenu intelove zaključane hexe isto nije tema... Pa valjda nije bez veze što ih šišaju u prodaji...

Intel je bolji izbor u krajnje rubnim scenarijima. Recimo gayming - 2080Ti koju rijetko tko ima na 1080p (što bi isto rijetko tko upario) itd. No ni tu nije "isplativ" u pravom smislu te riječi, osim ako nisi pro gaymer... But plot twist - 90% pr0 igara možeš igrati na zilijun fps na R5 1600 i RX 580 8gb... Tako da se sve u biti svede na sponzorstvo (bilo amd, nvidia, intel)

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 17.06.2019. u 17:46.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote