Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 16.06.2019., 19:41   #2749
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Evo, pokupio sam ovog Samsunga AQV12PWCN pa da vidimo... Dat još soma i nešto kuna za ovog Mitsubishija mi je bilo ipak malo previše.
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
samsung radi odlično meni već 5 godina, definitivno više isplativ neg taj novi Micubiši..kad se furala Toshiba kao "must have" nitko nije ni znao za Micubiši, sad je odjednom on iznad svih, ma daj...

snobizam, šta drugo.."nek se vidi da se ima"

05.07.2012.

Trebao sam dati soma i nešto više za Mitsubishija, jer ovaj Samsung je za zamjenu. Kroz kraj prošle sezone je hladio sve slabije. Isparivač se počeo ledit.

Napunili smo ju prije tjedan-dva, hladila je tak-tak. Sad opet hladi sve slabije i slabije, a gornji dio isparivača se opet zaledi i čuje se bučno šuštanje. Dok je radila dobro 2012.-2018., na 22C bi mi bilo jako hladno, a sad nije dovoljno hladno ni na punoj snazi. Unazad par godina unutarnja jedinica je krenula bučiti, ventilator vibrira neku plastiku, i ležaj valjda posustaje. Otkad je postavljena, znala je smrditi nakon što ohladi prostor i samo održava temperaturu (čistio sam ju i prije i poslije sezone)... Sad, zanimljivo, ne smrdi.
Vanjska jedinica voli neugodno vibrirati tu i tamo.

Kaže serviser da vrlo vjerojatno pušta na kompresoru i da je to problem kod tih Samsungovih klima... I ako tamo pušta, da je neisplativo raditi servis. Za pogledat curi li na cijevima - 800kn da se razmontira i ponovno namontira, uz praćenje par dana dal gubi plin... Kaže da je upitno bi li se isplatilo to raditi.

I da se popravi gubljenje plina, opet bi me živcirala unutarnja jedinica. Da se popravi i ona, već se valjda približava par tisuća kuna troškova... I vjerojatno bi opet počela smrditi, što god joj radio. Samsung.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
a nakon par godina?
This...

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 16.06.2019. u 21:50.
IcyTexx je offline   Reply With Quote