View Single Post
Staro 04.01.2006., 14:21   #11
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
zgodan FaQju Isusek, no imam par komentara.
1. Kolko sam shvatio iz tvog posta Globalrefund formularom prilikom isplate povrata poreza zaracunaju 2-5% naknade, no zapravo ti u startu oduzmu odredjeni postotak poreza. Sto i nije tako malo.
Primjerice opet slovenija : kupis tenisice na koje ide 19% poreza, a globalrefund formularom mozes dobiti 11-12%, tako da onih 7% od osnovne cijene ode njima. Sto na tenisice i ne znaci mnogo, al na vece stavke itekako.

2. Dojavljivanje izmedju slo-hr carinika sam osjetio na vlastitoj kozi. Frendica je u Austriji kupila neku sminku vrijednosti 600injak € koja se ne prodaje kod nas (o ljudima koji kazu da se bave ozbiljnim poslom a onda svercaju robu za prodaju cemo neki drugi put). I uglavnom potvrdila na SLO granici tax-free formular. Prije toga je lijepo izvadila sve izdelke iz ambalaze i potrpala po torbama, ruksacima, itd. Osim toga jos je frend kupio neki joystick za 50ak€, a ostatak ekipe u autu (ukljucujuci i mene) nesto obleke i slicnih stvari, za koje pak nismo trazili povrat poreza.
Da skratim pricu, covjek na nasoj granici me trazio da otvaram svaku pojedinacnu torbu i skupljao je tu sminku. Onaj joystick ga uopce nije dirao, niti 15ak odjevnih predmeta sa cijenom na njima. Tako da, price o dojavljivanju definitivno stoje.
Na koncu nismo platili dadzbine na tu sminku jer nismo dali racun (carinik je shvatio da ima posla s kretenima pa je odustao ), a do SLO granice po kopiju racuna nije mogao/smio/zelio ici.

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote