Citiraj:
Autor Drug Brko
Kao što rekoh, oš vjerovati ili neš. Sve što sam rekao stoji.
|
Pa nemam sta vjerovati ili ne vjerovati, sam si rekao da si prodao proc za 1500kn i nadodao ~200kn.., je proslo dosta vremena od tih dana ali nisi bas toliko postao senilan ili jesi ?
Citiraj:
Autor Drug Brko
I još na kraju govoriš o smislenim kupovinama i besnim nadoplatama, a izgorio si 300 kn jer ti se neda 3x kliknuti u BIOS-u nešto  i na kraju si posto ono protiv čega si se pričao: kupio si nešto prema želji, a ne prema bang-for-buck potrebi 
|
Grijesis,
to je cista lutrija... ne ide apsolutno svaki R7 1700/X na taktove R7 1800X. Ako bi vec isli u tom smjeru kako pricas onda bi bilo logicno
s obzirom na perfomanse uzeti Ryzen 7 2700 jer bez problema ide na taktove R7 1800X + i ali skuplji je 300kn +
ima potrosnju 211W kad se nafrlji i sta je sada smisleno ako zelim odredjene perfomanse ?
Ici na slabiji pa "lutrija perfomansi" ili na blago skuplji i veca grijalica ? Realno velika vecina prvu seriju R7 17xx drzi oko 3.8GHz ili cak i nize jer sve preko donosi svoje cari i probleme...
I te kako sam ja smisleno kupio jer sam dobrano prevrnio koji Ryzen je najblizi i7 8700K za ono sto meni treba i
sto bi Intel odradjivao je bila referenca.
Da je Ryzen 7 2700 jeftiniji 30€ onda bi on bio izbor jer bilo bi ga dovoljno fixirati oko 3.8GHz pa da potrosnja i temperature ne odu u nebo a prefomanse bi bile cak nesto sitno i bolje od R 7 1800X na stocku.
Dobra vecina citalaca ovdje zazire od kupovine izvan RH,
pa pogledaj samo cijene R 7 1800X kod nas, 30-60€ vece nego trenutno u Alzi recimo...
Da sada u nasim shopovima padne na 1520kn isao bi ko vruce kifle, ko zna oce pasti cijena uopce dolaskom R 7 3XXX, prije ce nestati sa polica i to
je jos jedan od razloga zasto sam ga uzeo jer
te perfomanse na stocku mozda uopce vise nece biti dostupne za mjesec/dva a kockanje sa OC-om nije vise za mene.