View Single Post
Staro 15.06.2019., 03:40   #3117
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Kao što rekoh, oš vjerovati ili neš. Sve što sam rekao stoji.
Pa nemam sta vjerovati ili ne vjerovati, sam si rekao da si prodao proc za 1500kn i nadodao ~200kn.., je proslo dosta vremena od tih dana ali nisi bas toliko postao senilan ili jesi ?
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
I još na kraju govoriš o smislenim kupovinama i besnim nadoplatama, a izgorio si 300 kn jer ti se neda 3x kliknuti u BIOS-u nešto i na kraju si posto ono protiv čega si se pričao: kupio si nešto prema želji, a ne prema bang-for-buck potrebi
Grijesis, to je cista lutrija... ne ide apsolutno svaki R7 1700/X na taktove R7 1800X. Ako bi vec isli u tom smjeru kako pricas onda bi bilo logicno
s obzirom na perfomanse uzeti Ryzen 7 2700 jer bez problema ide na taktove R7 1800X + i ali skuplji je 300kn + ima potrosnju 211W kad se nafrlji i sta je sada smisleno ako zelim odredjene perfomanse ?

Ici na slabiji pa "lutrija perfomansi" ili na blago skuplji i veca grijalica ? Realno velika vecina prvu seriju R7 17xx drzi oko 3.8GHz ili cak i nize jer sve preko donosi svoje cari i probleme...

I te kako sam ja smisleno kupio jer sam dobrano prevrnio koji Ryzen je najblizi i7 8700K za ono sto meni treba i sto bi Intel odradjivao je bila referenca.
Da je Ryzen 7 2700 jeftiniji 30€ onda bi on bio izbor jer bilo bi ga dovoljno fixirati oko 3.8GHz pa da potrosnja i temperature ne odu u nebo a prefomanse bi bile cak nesto sitno i bolje od R 7 1800X na stocku.

Dobra vecina citalaca ovdje zazire od kupovine izvan RH, pa pogledaj samo cijene R 7 1800X kod nas, 30-60€ vece nego trenutno u Alzi recimo...
Da sada u nasim shopovima padne na 1520kn isao bi ko vruce kifle, ko zna oce pasti cijena uopce dolaskom R 7 3XXX, prije ce nestati sa polica i to
je jos jedan od razloga zasto sam ga uzeo jer te perfomanse na stocku mozda uopce vise nece biti dostupne za mjesec/dva a kockanje sa OC-om nije vise za mene.