View Single Post
Staro 04.01.2006., 11:38   #10
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Jelc Dosta puta ljige iz SLO zvrcnu naše carinike kad potvrdiš papire. Pogotovo na "malim" graničnim prijelazima.
Citiraj:
Originally posted by Jelc Stvar je jasna-svi znaju pravila, da nekih tema nema, da nema politike, rasnog ili nacionalnog prepucavanja...

Nitko nece zbog velikog postenja (osim mozda u Benelux-u) ili velike zlobe zvati susjeda sa strane u ovom slucaju HR, samo zato da bi javio da je netko potvrdio papire.

Osim, ako igra nije na obostranu korist (!) pa se u tom slucaju ljige nalaze sa <> strane granice i zajedno se caste kusurijadom od ulova. Nacin i tradicija koja nije strana ni jednoj carini u ex Yu.

Pa tako jedan SLO vulkanizer kojeg necu reklamirati na godinu change-a po nekoliko novih radnika jer se cesto za $ dogovaraju sa HR carinicima pa im javljaju koji ce se auto dokotrljati sa novim gumama. Njemu to nije drago, zato je i prisiljen ovo raditi, ali zarada sa strane ne celici karakter u tom poslu

Dovoljno sam puta prosao po spedicijama da znam da se takve stvari mogu desavati samo ako postoji obostrana zarada... sto po "dnevnom ulovu" nije zanemariva dobit. Za takve igre potrebna su dvije strane kao i u svakoj slicnoj muljazi.
Visage je offline   Reply With Quote