View Single Post
Staro 10.06.2019., 16:38   #1432
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Izgleda da je kazna ipak leđit:

https://www.autosport.com/f1/news/14...nalty-decision

Jasno da će Dejo i još neki reći da to nije istina i da je Toto debelim kuvertama podmitio i pritiskao suce, no ako se netko iole normalan neteoretičar zavjera udubi u tekst, vidi se da je donekle odluka smislena.

Ovo dođe kao i napucana lopta u ruku u 16tercu. Sudac može suditi i ne mora, i koju god odluku donese, jedna strana će biti oštećena i jednima to bude nepošteno, drugima pošteno.

Kao što piše, suci imaju footage koje mi u prijenosu ne vidimo sa raznoraznih kamera na bolidu i očito je presuda donesena na temelju Vettelovog manevra nakon što je ustabilio bolid tj što je gledao u retrovizor i onda dodatno zatvorio Hama.

I nadalje piše da je istu kaznu spušio Max lani na Suzuki.

Bottom line:
Kazna ili ne kazna, Vettel je opet popustio pod pritiskom i napravio osjetnu grešku. 2x ove sezone od 2x što je bio konkurentan, Bahrain i jučer.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Citiraj:
Autor nub Pregled postova
Dakle u tom djeličku sekunde pri toj brzini je uspio uhvatit bolid koji poskakuje preko trave, provjerit retrovizore i svjesno skrenut da zaštopa Luju? Još više rispekta u tom slučaju!

Ma općenito mi nije jasno to objašnjenje gdje ispada da imaš pravo na jedan "steering input" za korekciju, a dalje se gleda kao da si valjda u potpunoj kontroli i kalkuliraš. S druge strane ni Lujo nije išao branit odluku za kaznu.

Po meni i dalje nepotrebno.

kad FIA suci budu bivsi vozaci Formule, onda cu vjerovati u njihovu objektivnost. Znaci, slusajuci i citajuci komentare kasnije, svi se slazu da vetel tamo nije imao nikakve namjere, dapace skidaju mu kapu kako je uspio uopce i zadrzati bolid tamo.

te teorije zavjere da je on u tim milisekundama nakon onog skakanja i driftanja jos upio i blokati hama namjerno su stvarno komicne.

Kazna je debilna, da se radilo o situaciji gdje nema zida sa strane nikom nista 10000% jer bi ham samo malo sire otisao i jos ga i pretekao.

vetel je izletio kroz zavoj i pri 100kmh+ uspio pohvatat bolid, da ne opizdi u zid koji je na 2 metra bio od njega.

A lujko je normlano htio odmah zaiberiti po vanjskoj, ali eto, zid je bio tamo, i prije bih rekao da je hamilton isao pre riskantno krenuti u pretjecanje.
Gabre je offline