View Single Post
Staro 09.06.2019., 22:04   #1413
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Slažem se sa tvojim komentarom Morph, ali kako misliš da je Merc dominantan? Prvo Bottara je završio na daaaalekom 4.mjestu i Ham koji nije sa 40x DRS uspio doći čak i na 0.3 do Vettela.
Nema tu dominacije.

Ferkan radio bolje na Soft, Mečka bolje na Hard. I overall Ham i Vet su bili skoro pa identični.

A Leclerc je izdominirao Bottaru.

A kazna... još jedna u nizu povijesti čudnih odluka raznih sudaca.

Sent from S7 Presidency Phone

Druže, Bottas mi nažalost nije nikakvo mjerilo performansi. Ovo je moje subjektivno mišljenje, ali meni je on tutlek Simpatičan je, ali on je nešto kao Barichello u Ferrariju. Tu i tamo će iskopati pobjedu i to je maksimum. Hamilton i Vettel su pravo mjerilo performansi svojih bolida.

E sad, što se tiče Hamiltona, bio je cijelu utrku na 2-3 sekunde iza Vettela da bi hladio motor i manje trošio gume i održavao je doslovce identičnu prednost da bi čekao boksove, napravio hammertime i došao na prvo mjesto. Ovo je opet moje viđenje situacije, ali to je ono što sam zaključio u prethodnim sezonama. Maksimalan rezultat uz minimalan rizik tijekom preticanja kroz boksove. Kada mu to nije uspjelo vidjeli smo onaj dobar stari mercedesov overclock i ganjanje na 0.5-1 sekundi. Kad god bi poderao gume, a flatspottao ih je više puta u utrci to mu nije niti najmanje smetalo. Jedini trenuci kada bi se malo odmakao bi bilo zaobilaženje prometa, ali već za pola kruga bi bio Vettelu u mjenjaču. Stvar je vjerojatno i do setupa jer je ferrari bio dovoljno brz na pravcima da bi ga Hamilton s DRS-om dostigao, ali ne i prestigao. Ovo je moje viđenje - nije da mi live stream nije pucao svakih 5 minuta, pa sam možda nešto propustio Vettel je jednostavno odvezao briljantnu utrku na samoj granici i smatram da je to jedan jedini razlog zašto ga Hamilton nije uspio pretići no isto tako sam uvjeren da ovakvih trenutaka nažalost neće biti previše kroz sezonu.