Citiraj:
Autor Drug Brko
Slažem se sa tvojim komentarom Morph, ali kako misliš da je Merc dominantan? Prvo Bottara je završio na daaaalekom 4.mjestu i Ham koji nije sa 40x DRS uspio doći čak i na 0.3 do Vettela.
Nema tu dominacije.
Ferkan radio bolje na Soft, Mečka bolje na Hard. I overall Ham i Vet su bili skoro pa identični.
A Leclerc je izdominirao Bottaru.
A kazna... još jedna u nizu povijesti čudnih odluka raznih sudaca.
Sent from S7 Presidency Phone
|
Druže, Bottas mi nažalost nije nikakvo mjerilo performansi. Ovo je moje subjektivno mišljenje, ali meni je on tutlek

Simpatičan je, ali on je nešto kao Barichello u Ferrariju. Tu i tamo će iskopati pobjedu i to je maksimum. Hamilton i Vettel su pravo mjerilo performansi svojih bolida.
E sad, što se tiče Hamiltona, bio je cijelu utrku na 2-3 sekunde iza Vettela da bi hladio motor i manje trošio gume i održavao je doslovce identičnu prednost da bi čekao boksove, napravio hammertime i došao na prvo mjesto. Ovo je opet moje viđenje situacije, ali to je ono što sam zaključio u prethodnim sezonama. Maksimalan rezultat uz minimalan rizik tijekom preticanja kroz boksove. Kada mu to nije uspjelo vidjeli smo onaj dobar stari mercedesov overclock i ganjanje na 0.5-1 sekundi. Kad god bi poderao gume, a flatspottao ih je više puta u utrci to mu nije niti najmanje smetalo. Jedini trenuci kada bi se malo odmakao bi bilo zaobilaženje prometa, ali već za pola kruga bi bio Vettelu u mjenjaču. Stvar je vjerojatno i do setupa jer je ferrari bio dovoljno brz na pravcima da bi ga Hamilton s DRS-om dostigao, ali ne i prestigao. Ovo je moje viđenje - nije da mi live stream nije pucao svakih 5 minuta, pa sam možda nešto propustio

Vettel je jednostavno odvezao briljantnu utrku na samoj granici i smatram da je to jedan jedini razlog zašto ga Hamilton nije uspio pretići no isto tako sam uvjeren da ovakvih trenutaka nažalost neće biti previše kroz sezonu.