View Single Post
Staro 07.06.2019., 21:51   #1858
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Dugo sam gledao neku modularnu tipkovnicu i konačno piknuo GMMK TKL ISO. Uzeo s njihovog sajta direktno iz USA, 60$ + 15$ poštarine. Došlo za 2 tjedna točno, otišlo i na carinu, ali majstori nisu gledali stvarnu vrijednost, a ovi isprintali račun kao da cijeli paket vrijedi 22$ . Win.

Poprilično je dobro napravljena, čak ima i težine u njoj, a zbog metalnog platea je i čvrsta i ne uvija se. Prima plate mount prekidače (3-pin) i drži ih jako dobro, skidao sam kapice ali switchevi ne miču. Ima zgodno RGB osvjetljenje, a sa softverom se još nisam igrao. Inače, pišu po netu da je tipkovnica šuplja i da ima šuplji zvuk, ali izgleda da su to u međuvremenu popravili i ubacili izolaciju jer ne čujem nikakvo rezoniranje. Jedini veliki problem je zvuk spacea, stabilizatori su neki Cherry klonovi, ali ni blizu pravima, space se pomiče horizontalno dosta i užasno je bučan kad se tipka vraća nazad. To se valda da riješit sa nekom silikonskom mašću, pa ću probat podmazati. Na Varmilu je to deset puta bolje. Inače na Enteru i velikom Shiftu je oke, ali space je jednostavno prevelik i ima puno hoda.

E sad, prekidači, uzeo sam Gateron Silent Brown i mogu reći da su pravi pušing, razlika u nekom feelingu između Cherry MX Brown s QMX-Clipsima je nikakva - ne osjetim taj dodatni hod koji se navodno s clipsima izgubi. Još su bili PCB mounted pa im je trebalo podrezat ove viška nožice. Skuplji su 3 puta od običnih Gaterona, ali izgleda da za tihe i dobre taktilne prekidače treba uzeti Zealiose koji su još 2.5-3x skuplji od Gateron Silenta. Ali 90$ za 90 prekidača je stvarno skupo.

Na kraju piknuo Tai-Hao Black and Gray set PBT kapica, odlično napravljeni za tu cijenu, jedino mi se kombinacija ne sviđa na GMMK-u, trebao sam uzet nešto svijetlije. Stavio ih skupa s QMX clipsima na tržnicu pa ako nekog zanima nek se javi.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
tutix je offline   Reply With Quote