Tema: Košarka
View Single Post
Staro 05.06.2019., 20:03   #3871
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
S obzirom da je Van Vleet dosta slab u obrani PnRa, te činjenica da Leonard nije pokrivao svoje igrače onako kako zna jer ga muči to koljeno, sasvim očekivan rezultat.

Dodatno na Ibaki se vidi da nije najbrži, najskočniji igrač ... od njega se očekuje puuuno više u idućoj tekmi, uz izostanak glupih faulova.

Triple team sam jedino vidio na Leonardu, a to je bilo u pravilu Draymond plus Bogut/Cousins i Klay/Mckinnie/Iguodala. Na 10-12m ga čuva jedan do dva igrača, na 7-10m dva do tri vrhunska braniča, a unutar 6-7m barem trojica. I frajer (ozlijeđen) zabije 34 poena.

Što se tiče, te box-and-1 obrane, to je eksperiment neiskusnog trenera koji izvodi bijesne gliste, umjesto da stavi na Currya nekog brzog i jakog (ili rotira braniče na njemu kroz tekmu) da ga izmore do Q3. Daj mu neka zabije 40-ak poena, a sve ostale zatvori u jednoznamenkastim ciframa i doviđenja, a ne ovako razmrdaš cijelu obranu zbog jednog igrača.

Eventualno ga dodatno izmoriti u obrani, forsiranjem napada na njega. Frajer nebu mogao stajat na nogama u Q4. To je recimo Popovich napravio Hardenu 2017. Stalno ga je forsirao (nakon rotacija i blokova) da brani velike i jake igrače u post upu, što je znatno utjecalo na njegov učinak u napadu.

Dodatno, fascinantno je koliko je podcijenjena uloga cijele GSW momčadi u blokovima, rotacijama, kretanju i lažnim prodorima kako bi lopta došla do njega na otvorenom šutu. To su serije od 3-4-5 blokova i rotacija, da ovaj može šutirati sa 3-ice, sa koje je btw imao 3/10 u ovoj tekmi.

Realno gledajući, da on sam mora stvoriti otvoreni šut, nisam baš siguran koliko bi bio uspješan.

Glede FVV, nemojmo ga podcijeniti, igra puno bolji PO otkad mu se sin rodio, i donio je zapravo prevagu protiv Bucksa:
Citiraj:
When Giannis and Kawhi shared the floor, the two teams tied 445-445.

When Giannis was on the floor and FVV was on the bench, the Bucks were +40.

When Giannis was on the floor and FVV was on the court, the Bucks were outscored by 30 points.
I Currya u ovoj seriji donekle usporava. Iako je izgleda Curry igrao bolestan i par puta išo na check tokom tekme.

Kad smo kod Currya ne bih se baš složio s tvojom konstatacijom. Jest, cijela momčad je složena da sudjeluje, takav je sistem, a sistem je zapravo Curry. Sve se vrti oko njega, i brojke to zorno pokazuju. Niti jedna njihov igrač, ni Green ni Durant nemaju takav utjecaj na ekipu, svi igraju bolje, zabijaju više i efikasnije s njim u igri. Tu ti je i njegov off bal movement. Svi ti blokovi i rotacije nisu za njega već da naprosto netk oostane slobodan. Naravno da njega najviše ciljaju jer je šuter No1 ikad, ali ako on bude vidio nekog u boljoj prigodi sigurno će dodat. Zato ih je divno gledat, jer igraju baš momčadski.

A što se šuta tiče, itekako on može solo kreirati, imam najbrži shooting release i malo prostora mu treba. To se recimo najbolje vidjelo u onoj 50-40-90 sezoni. Otkad je došao Durant, Curry puno manje šutira pull up trice i puno manje kreira sam sebi.

Box and 1 je upalio zapravo, bili su wariorsi 5 min bez koša u Q4, al im je ona jedna Iggyeva trica bila dovoljna

Bit će noćas zanimljivo ako Klay ne bude igrao. Hoće li opet biti box and 1, i što će Kerr pripremiti kao kontra igru. Pretpostavljam da bi se više moglo koristiti Rođu kao sukreatora i dodavača u reketu.

Nisma ni jednu od ove dvije tekme gledao uživo, ovu bi mogao, ne radim sutra