View Single Post
Staro 05.06.2019., 10:09   #11964
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor nub Pregled postova
Pa kriv je on, ali još veći problem je to što su reaktori imali manu. Da tad nije bilo tog testa i da nije došlo do toga, samo pitanje vremena kad bi došlo do slične situacije u chernobylu ili u nekoj drugoj nuklearki s istim reaktorima. Čak nije problem ta mana, već kolko se sve to moglo potencijalno izbjeći da nije bilo politike. Sve vrlo dobro objašnjeno u zadnjoj epizodi.
A jbga, ispada da je dobro sto je Chernobyl puko jer je na taj nacin ukazao na manu za koju su znali ali presutili. Ali prema zadnjim slidovima, ni to nije pomoglo, nego tek kad se Valery ubio. A i nakon toga je potrajalo dok su sanirali ostale reaktore (ako jesu).

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova

A ne, tamo tek cijepaju atome, rucno. Nakon toga idu u pec

Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
sve je tekstualno objašnjeno uz real life fotografije/video zapise na kraju zadnje epizode i po meni je bolje da je napravljeno upravo na ovaj način, nego da je ekranizirano uz CGI.

ovak u tišini sjediš, čitaš i procesuiraš nešto za što znaš već godinama, ali i dalje ne vjeruješ kakve je posljedice imalo.
Tako su mogli onda cijelu seriju zamijeniti sa slidovima koje na miru i tisini citamo. Samo nitko to ne bi citao. Upravo i je poanta serije/filma da dramaturgijski prikaze stvarne dogadjaje i na taj nacin prenese poruku siroj publici. Recimo opis sto se i kako dogodilo je najbolji koji sam vidio.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote