View Single Post
Staro 04.06.2019., 22:21   #4342
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
A večeras kad sam otišao pogledati kako mi fino skine svaki update Defendera kao iznenađenje se pojavio tekst da je službeno dostupna verzija 1905 i kad budem spreman (hoću) da mogu napraviti update. Inače nisam pobornik zavjera, moje ime, prezime, email, broj mobilnog telefona, broj kreditne kartice (WEB prepaid) i slično nalaze se širom svijeta jer bez toga čovjek neke stvari jednostavno ne može raditi što sam najbolje iskusio na vlastitoj koži kada sam u Pay Pal dao broj fiksnog telefona koji je davno isključen pa kad sam se zbog nečeg u kratkom roku ulogirao nekoliko puta, platio nekoliko sitnih stvari aktivirala se sigurnosna zaštita i kod slijedećeg logiranja me pitao za broj telefona da pošalje lozinku koju trebam ukucati da bih uopće mogao pristupiti mom računu na Pay Pal. Pukom srećom da postoji opcija "Promijenio sam broj telefona" pa sam ukucao svoj mobilni, a nakon što sam pritisnuo Enter za svega par sekunda iz mog mobitela začulo se Morzeovom abecedom SMS u kojem je bio broj da mogu ući na svoj račun.
U (s)vezi s tim sam potpuno imun na to hoće li netko skupljati podatke koje stranice posjećujem, hoću li na marginama monitora imati reklame vezane uz te stranice jer ću reklame svakako imati itd.
Intersira me vrijedi li instalirati update jer vidim da ima sandboxie što mi se sviđa ili da sačekam malo da odleži da se pojavi prvi njegov update na osnovu dojava bijesnih korisnika iako nisam baš power user i na to kako prozori izgledaju i kako se ponašaju ne obraćam previše pozornosti (osim onog podlog username 38591 koji je moju osobnost sveo na nekoliko brojeva iako smo ipak samo brojevi :-)
Hombre je offline   Reply With Quote