View Single Post
Staro 03.06.2019., 12:05   #23876
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Ja znam za dvije verzije, original i redux koja je prošireni original za nekih dvadesetak minuta. Ova finalna je očito tehnički na max nivou ali pitanje da li je to originalna ili produžena verzija. Produžena objašnjava francuze u filmu i još pokoju stvar ali meni je ipak predugačka i draža mi je original verzija.
Original iz 79 je 147 minuta, rezan je maksimalno jer je za ono vrijeme imalo dosta čudnih scena za koje su mislili da neće dobro proći u kinima.

2001 je Coppola napravio redux verziju jer su se vremena promijenila i neke scene iz filma su postale prihvatljive za to vrijeme. Ta verzija ima 196 minuta. Film je opet igrao u kinima iako ne znam kolko široko je išla ta distribucija.

Ove godine izlazi final cut verzija od 183 minute. Dakle nešto između po dužini. Po Coppoli je to najbolja verzija, dio je srezan u odnosu na redux i neke nove neiskorištene scene su dodane. Rađeno je iz originalnih negativa i izbacit će ga u 4k i opet će ići u kina. Nadam se da bu se i kod nas negdje moglo pogledat.

Postoji inače još i workprint verzija od 5+ sati, al to je sirova verzija prije editinga i loše kvalitete, pa je samo za hc fanove
nub je offline   Reply With Quote