View Single Post
Staro 31.05.2019., 09:13   #1006
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jel netko ima neka iskustva sa postavljanjem led trake ispod gornjih elemeneata u kuhinji? sve sam razradio, osim same trake, tj njezine jačine.

Ugla, dvije su opcije, prva 5050 (60led/m) i ona je deklarirana na 10w/m i 840lm/m. Ovo mi je bio prvi izbor jer je u kuhinji trebalo biti oko 1,5m te trake znači nekih 1200 lm ukupno.

No kako je planiranje odmicalo, tako se i traka produzivala, tj pronalazila su se rijesenja i traka ce na kraju biti oko 3,5m i to bi sa tom trakom dalo oko 3k lumena, sto mi se cini malo puno za relativno malu kuhinju dimeznija 2x2m.

Druga opcija je3528 traka koja je deklarirana 5w/m i nekih 300lm/m sto bi u konačnici daje 1050 lumena, a to je u pravilu količina svjetla jedne postene LED zarulja od 10w.

Opcije je uzeti 5050 traku i ubaciti neki regulator tako da se po potrebi moze smanjit, ali to je dodatni uređaj i ne znam kako on funkcionira (tipa da li pamti postavljenu vrijednost i nakon sto ugasim svjetlo, ili se na svakom paljenju mora podesavati zeljena razina) pa bi volio izbjeć dodatne uređaje.

Ako je slučajno netko radio nesto slično i ima fotke, bio bih poprilično zahvalan

srale7 je offline   Reply With Quote