View Single Post
Staro 30.05.2019., 20:50   #5389
HAL 9001
Poboljsana verzija

HAL 9001's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
tebi je samo bitno da taj Y kabel NE duplira spoj, nego da se 4 dolazne žice granaju na način da 2 žice idu u jedan "krak" a druge 2 žice u drugi "krak".

jer ti kažem - imaš malu atenuaciju, ali i mali signal.
mala atenuacija = blizina centrale i velika potencijalna brzina (manja vrijednost je bolja)
mali signal = smetnje, loš spoj, interferencije i mala brzina. (veća vrijednost je bolja)
Sjećam se kad sam prije 2-3 godine spajao taj lan kabel u novu modularnu utičnicu, da sam mislim stavio na prva dva pina plavu-bijelu žicu , a na pinove 3-4 stavio narančasto-bijele žice, nekako sam išao logički DSL i povratna veza za TEL kako sam spojio i u modularnoj utičnici. Kad sam to spojio sa Y kabelom koji sam ja napravio nije htjelo raditi, a sa Y kabelom koji sam dobio uz fritz je sve normalno radilo. Onda sam skužio da tvornički Y kabel koji sam dobio sa fritz boxom ima na priključku malo izmještene žice, ne idu po redu (plavo-bijeli, narančasto-bijeli), nego. npr u sredini (plavi-bijelonarančasti...), pa sam po tome napravio moj kabel i sve je proradilo.

Znam da mi je jedan tehničar pričao, da kabel koji ide prema mom naselju je presječen više puta, pa to može biti uzrok smetnjama.
HAL 9001 je offline   Reply With Quote