Citiraj:
Autor Angelus
To i mene zanima, ali pretpostavljam da je moguće da je i do toga što Navi 20 neće izaći uskoro a treba im bar nekakav simbolički oblik high enda pa možda namjeravaju izbacit koji refresh Radeon VII-a.
|
Ne misle na nove radeon vege za gamere, nego nove vege za instinct workstation proizvode.
Ovo prvo što si napisao stoji - upravo to i je uloga postojeće Radeon VII - da bude "high end", jer su prve Navi mainstreamuše. Stop-gap uloga dok ne dođe Navi 20. Ali neki refresh iste ili druga vega za gamere ne dolazi u obzir. S tim je gotovo
Citiraj:
Autor stef
Teško da će VII imati refresh. Relalno, nije se ni trebao pojaviti da su prije imali Navi.
Po veličini čipa Navi mi izgleda otprilike kao HD7870/R9 270x/GTX 960/1060. Znači, oko 200-230mm2. S druge strane, 150-180W znači 6+6 pina, relativno vruć čip. Najsličnija tome je bila HD7870/R9 270x serija. Po AsRockovim slikama, hlađenje je prilično robusno i vjerojatno tiho.
|
Ja brijem da im za ozbiljnije "skidanje" Radeon VII s trona i samim time prebacivanje gtx 1080Ti i RTX 2080 treba druga generacija 7nm+, te naravno tdp 250-300w.
Citiraj:
N7+ has identical yield rates to N7 and will steadily improve, while also offering a 20% increase to transistor density. There’s also a 10% performance uplift or 15% power efficiency increase.
|
Nažalost toliko im je pobjegla nvidia u high endu, a kad oni dođu na 7nm opet će ih pojest dok AMD neće skinit RTX 2080Ti, a možda niti RTX 2080. Možda nvidia izbaci svoje 7nm prije nego AMD Navi 20...