Opa, sad odjednom fizika ipak postoji.
Hoču li trebati objašnjavati i silu trenja za
nožice i kabl ?
-
za koje smo rekli da su veoma drukčiji od konkurencije.
- i njih namjerno ignoriraš kao do jučer Temeljni zakon gibanja ili ?
Več ste me me optužili da radim za Cinestar, sad pak i za gaming industriju radim , vidiš moram to navest u CV-u , kako sam to zaboravio
Ups nisam znao da se na froumu ne smiju navest činjenice o stvarima kojima pričam, nego je dozvoljeno samo mlatit praznu slamu.
Bolje da se držim teme sa filmova, tamo je barem svačije mišljenje ispravno.
Nakon teksta ispod ovo je EOD što se mene tiče o tom mišu u ovoj temi, sve potrebno sam rekao i potkrijepio.
Da logitech napravi takav miš nebi imao quality check problema ali bi došao minimalno 100E tj 2X više.
S tim modelom miša prisiljavaju konkurenciju ( proizvođače miševa) da naprave proizvod sličnih karakteristika.
Taj miš imat će svoje kupce jer nudi 4 bitne krakteristike out of the box:
1. LAGAN - perolak 67 g
2. KABL (paracord) lagan i super-savitljiv koji ima veoma drukčije karakteristike (nesto najblize wireless dozivljaju) od konkurencije, koji se kod drugih mora posebno kupovat i ugrađivat, čime se gubi garancija.
3. Za NOŽICE koristi G-Skates ( very similarly to aftermarket Hyperglides )
4. AMBIDEXTROUS DIZAJN - compatible with all grip styles, being most suited towards claw grip
Dal če se miš svidjet večini tj običnom PC useru ? NE .
Dal če taj miš biti zanimljiv određenoj publici: PRO Gamer -ima, casual gamerima i drugim wannabe -ima ? DA
Nađi mi jedan komad hardvera na YOUTUBU koji je u manje od 15 dana dobio preko 50 redom odličnih revjua - kritika !
https://www.youtube.com/results?sear...IIBA%253D%253D
Bio to ne bio hype, marketing , dobre specifikacije - dobra ponuda ili šta več ... GDJE IMA DIMA IMA I VATRE.
Šta očeš reči da entuzijasti koji naknadno mjenjaju nožice za Hyperglides i Paracord kabl na mišu rade to zbog estetike ?
Da ti proizvođači prodaju maglu glupim gejmerima vec nekoliko godina i dobro im ide ?
Da je gejmerima ispran mozak jer to žele sve u jednom mišu čim ga izvade iz kutije bez trošenja dodatnog novca i gubitka vremena i garancije ?
To što Hyperglides dođe 12 E a Paracord kabl 22 E tj ukupno 34 E sa poštarinom.
To što to dvoje več dobiješ sa mišom koji košta 50E .
To što netrebaš sa fenom odljepljivat originalne i naljepljivat nove custom nožice,
rastavit cjeli miš i izgubit 20 minuta te imat mirne ruke da sa upaljačem zabrtviš kabl kao ovdje na videu
https://youtu.be/MBRqorGaLH0?t=745
Tebi to nije bitno i to je uredu jer tebi to netreba nit te zanima.
ali ...
Ima drugih koji znaju cijenit ili ih barem zanima da isprobaju nešto novo, nešto drukčije što je izašlo na tržište.