Citiraj:
Autor Gabre
evo opet tebe i kako je bitno imat telefon i auto u poslovnom svijetu ili kakvom se ti vec svijetu uopce kreces. Ti si neki trgovacki putnik ili tako nesto
A ja cu ti evo svoje iskustvo onda podijeliti iz valjda onda po tome zaostale kanade, gdje mobitel i auto ama bas nista ne predstavlajju, ali ono, NULA.
Nit ko pita nit ko gleda u to.
A nit se zavozi merdjan pred birtiju gdje se ide na janjetinu i "poslovne" sastanke. Velike mi elite u takvoj malogradjanstini koja se mora dokazivati mobitelom i narukvicama. Ko neki pimpovi hebote.
|
Gabica, opet ne čitaš s razumijevanjem, ajde fino pročitaj zadnju rečenicu onog što si kvotao. Upravo sam Ameriku spomenuo kao lokaciju gdje ljudi imaju BMK stav prema materijalnom i to me ugodno iznenadilo. Auto im je limeni dnevni boravak, a mobitel sredstvo za komunikaciju, i prema oboje se odnose samo kao prema alatu.
Ako je bitno u kojim krugovima se krećem...krećem se u krugu marketing managera, brand managera, purchasing managera, direktora i vlasnika domaćih, a i stranih retail lanaca.
Vozni park: BMW/Audi/Mercedes/Range Rover i eventualno VW ako je Arteon u pitanju
Cilj je autom stati što bliže mjestu sastanka, uz neizbježno kašnjenje (što si veća riba, to više kasniš), staviti mobitel i ključeve od auta na stol (ako već netko nije primijetio auto koji se upravo parkirao pred vrata restorana), pa tek onda krenuti s razgovorom. Naravno, neizbježan je i odnos s visokog prema osoblju restorana (čast izuzecima). Nešto što nikad nisam doživio od amera, bez obzira na kakvoj je poziciji.
Stranci koji dolaze iz zemalja s boljim standardom (nijemci, švicarci) nemaju potrebu pokazivati što imaju, dok mi balkanci, zajedno s Rusima, Ukrajincima, Bugarima, Turcima, pa i ta spomenuta ekipa iz Sri Lanke očito imamo nekakav kompleks manje vrijednosti, pa moramo pokazati da smo bolji nego što stvarno jesmo. Ima izuzetaka, naravno, ali su jako jako rijetki.
Da ne budemo kompletno off, nijedan jedini OnePlus mobitel nisam dosad vidio u rukama neke takve osobe. To nisu entuzijasti i netko tko želi više za svoj novac i bespredmetno je raspravljati o tome uopće.
Osobno mi je svejedno, ne gledam drugima u tanjur. Ako vidim nešto zanimljivo, pitat ću čovjeka o čemu se radi. Ja saznam nešto novo, njegov ego dobiva +1, svi sretni i zadovoljni