Citiraj:
Autor puzda_muterina
Da napomenem ja sam obični kućni korisnik i ne razumijem se u printere, te bi molio da objasniš neke pojmove (ako imaš volje) za koje neznam
1 Koliko sam shvatio postoje printeri koji imaju ugrađenu glavu za printanje i printeri koji koriste tinte s glavom na kutiji (jesam li u pravu).
Koji printeri su bolji, oni s ugrađenom glavom ili oni s glavom na tinti
2 Šta mu to znači "jet"
|
1. da postoje tintni pisaći koji imaju glave sa tintom i postoje pisaći, većinom poslovni gdje možeš zasebno kupiti glave koje se mijenjaju nakon nekog roka i tinte, takav je npr. OfficeJet 8500a (link
https://www.4inkjets.com/HP-OfficeJe...rtridges-toner tu imaš tinte i glave)BTW ako nekom treba za 8500a imam još tinti i nekih glava, PM pa pogledam kaj ima u ormaru.
2. moja greška sorry

mislio sam napisati ink

i laserski i tintni su jet

... trebalo je pisati HP + ink

... jako me nanervira kombinacija HP i ink
Ako rijetko printaš ili imaš pauze po dva - tri mjeseca između printa a BAŠ oćeš tintni pisać onda skuplja varijanta, tinta sa glavom. Ako puno printaš u kontinuitetu i oćeš baš tintni pisać onda onaj kojem se kupuju samo tinte.
Da me krivo ne shvatiš na poslu imam i HP LaserJetova ko u priči od onih za 1.000 kn do onih po 50.000 kn, Imam i HP DesignJetova (plotera to su oni veeeeliki po 100.000 kn koji su tintni ali to je druga klasa) ali InkJetova više NEMAM i dok ja vršim nabavu neće ih biti.
Doma privatno imam TINTNI pisač, trenutno Canon Piximu TS8251 (8250 je crni, 8251 je bijeli i 8252 je crveni to je razlika

) i prezadovoljan, mijenjaju se samo tinte ali ja printam u kontinuitetu par stranica, u pravilu fotografije i slične full color stvari za neke svoje stress relif gluposti i suprugine projekte i mora biti baš tintni pisač.