Ponovno ja sa nekim nejasnoćama pa bi mi trebala pomoć.
Na PC-u iz potpisa imam spojen LG 49UJ7507(HDMI) + AOC Q32G1 (DP)
Čitao sam podosta po netu oko "najboljih" opcija za prikazivanje video sadržaja preko PC-a na TV. Trenutno koristim MPC-HC sa LAV encoderima + madVR - i prema uputama namjestio madVR. 4K filmovi/TV serije izgledaju super dok 1080p ovisi o verzijama koje skidam.
Jedna stvar me u zadnja 3-4 dana mući i neda mira, a to je gledanje YouTube sadržaja i na AoC-u i LG-u. Blago rečeno izgleda katastrofa. Bendanja boja ima na bilo kojoj pozadini a da je crna/siva/bijela....tamniji sadržaji pokazuju neke užasne crne blockove (nije solidna crna već vidim kocke raznih veličina i tako..).
E sada, ja znam da tu Bit rate i sama kompresija videa ima veliku ulogu, daleko od toga. Nego mi nije jasno kako isti video kada se pokrene preko youtube aplikacije sa TV-a izgleda savršeno (ista rezolucija) nego kada istu pustim preko kompa?
AoC je u NVCP namješten - RGB / 8bit / full
TV - YCBCR 4:2:2 / 10bit / limited + HDR preko winsa
Isto tako sam probao i sve ostale color formate ali rezultati su isti, promjene neke niti ne vidim (ako ih uopće ima).
Imam TV već godinu i pol i nikada nije bilo toliko očito to preljevanje boja i slično. Da li ja tu nešto nisam dobro napravio? Zašto je tolika razlika izmedu videa puštenih preko PC-a ili youtube aplikacije direktno sa kompa?
Neki savjet sta da radim?
Ako trebaju neke dodatne inforamcije postavki kojih koristim recite pa da nadodam.,