Citiraj:
Autor Mommistake
U Varaždinu postavili 8 novih kamera, sada ih je ukupno oko 15-tak.
Kaže kolega s posla da te nove vide i pojas i mobitel, ima kakvih info oko toga?
Čuo sam čak i urbanu priču da 50% tih kutija je prazno, da su kamere preskupe, pa su postavili samo kutije. Ne znam je li istina.
|
Citiraj:
Autor Colop
Ali mislim da više ne bude kutija?
Samo Kordon i ove vertikalne GATSO kamere.
|
Novo je nabavljeno 59 FIKSNIH (stacionarnih) uređaja za nadzor brzine kretanja vozila te 122 ormara (kućišta) u koja se stavljaju ti uređaji, dakle uređaji se nakon nekog vremena cca. jednom mjesečno premještaju iz ormara u ormar.
GATSO se postavlja u kontinentalnom dijelu dok se Kordoni postavljaju u priobalju. Na natječaju su za fiksne radare odabrane dvije firme te je dogovor pao, a da se izbjegnu žalbe i gubljenje vremena na istima, da će jedni pokriti priobalje a drugi kontinentalni dio.
Da, kamere osim očitanja tablica u dnevnim i noćnim uvjetima, mogu prepoznavati vozača, pojas, mobitel itd. samo se još nezna hoće li to sve biti implementirano u aplikaciju za automatsku obradu prekršaja,
za sada se još prekršaji "ručno" obrađuju.
To je mali info iz prve ruke, jer radim upravo u službi koja se između ostalog bavi nabavom i servisiranjem svih radarskih i laserskih uređaja za mjerenje brzine u cestovnom prometu te ugradnjom i servisiranjem opreme u presretačima.
Što se tiče samih lokacija, neda mi se to pisati jer većinu su već objavili skoro svi portali pa možete tamo pronaći.