View Single Post
Staro 27.05.2019., 15:11   #5695
guerra
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2019
Ocekivani rezultati za one koji su pratili situaciju i prethodne dvije generacije te za one koji nisu pali na bajke skotskog click baitera.

Impresivan pomak u IPC-u i opcenito sve skupa se cini ok, ali AMD po obicaju mora ubaciti pozamasnu dozu svog trulog marketinga. Pa tako usporeduju 3700x i 9700k u cb-u, koja je tu poanta? Pa i jedan 2700x je bio bolji na tom podrucju... Ako vec zele napraviti usporedbu onda neka usporede dva 8/16 procesora, ovako samo bude nakakvu sumnju u ljudima koji ipak malo razmisljaju.

Ovo gore se jos moze opravdati na nacin da su isli usporedivati procesore istog cijenovnog razreda, ali nakon odabira igara koje su koristili za usporedbu izmedu 2700x i 3700x stvari pocinju opasno smrdit. Jedini cpu bound naslov vrijedan usporedbe je GTA 5 (gdje je gain najmanji 11%), a onaj vlastiti PUBG demo gdje dva lika bezbrizno trce poljem dok se apsolutno nista ne dogada je kao los vic. Meni osobno takve stvari upucuju na to da skrivaju stvarno stanje te da rast performansi u gamingu mozda ipak nece biti onakav kakav se ocekivao.

Sto se taktova tice ovdje je covjek uspio iza scene uloviti ekipu koja je na vodi overklokala 3900x i oni kazu kako ce 24/7 takt sa dobrim hladenjem biti nekih 4.1gh. Postavlja se pitaje kakve ce taktove imati modeli sa manje jezgara ako ovaj ima najveci deklarirani boost clock od 4.6ghz. Posto je ovo ipak mrcina od 16 jezgara mozda je hladenje bottleneck pa ce ovi sa manje jezgara ipak ici vise, osobno mislim da ce neki plafon biti 4.5ghz.
guerra je offline   Reply With Quote