View Single Post
Staro 27.05.2019., 09:40   #5633
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
r9 tdp je 105W što je dosta impresivno.

što se škota tice failao je s tim da je išao objavljivati cijene i za ryzen i za navi...meni to ne umanjuje njegova rad nego samo govori da treba biti oprezan kod spekulacija, zato i je spekulacija...

jbg najlakše je vidjeti brojku i na temelju nje spekulirati, ono što je on napravio sa chipletima i svo istraživanje vezano za to je ono zbog cega ga se cijeni.
u krajnoj liniji prvi je otkrio prakticki tocno kakvu ce zen2 imati arch i to pred više od god, mozda god. i pol dana.
Kada ljudi ne razumiju planiranje cijena i onda krive Škota koji takodjer uvjek naglasi da je to planirana cijena i da ce sigurno nesto biti drugačije.
AMD kada planira godinu dvije unaprijed, mora pretpostaviti hrpu stvari, kao što su troškovi, konkurentni proizvode itd. Finalna cijena može odudarati od planirane i to poprilično, ovisi kako se stvari poklope u međuvremenu.
Slično je i sa samim specifikacijama proizvoda, AMD je naravno odgodio 16c kao što sam i sam već spominjao (TR priča, imaju vremena), proizvodi se binaju, takt varira ovisno i o binanju i o cijeni, a vjerojatno imaju na umu i buduću zen generaciju da i nju negdje smisleno smjeste

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 27.05.2019. u 09:51.
Eladio je offline   Reply With Quote