Citiraj:
Autor blozer
Zanjima me dal neko od vas još ima gramofon i dal sluša ploče?
kakvu kolekkciju ploča imate? i kolko košta ispravni gramofon u oglasniku?
Ja bi započeo al moram naći prvo svoje ploče 
Čolić,beatles,roling stones...
|
Bump!
Da, znam da je zadnji odgovor bio 2013. godine, stoga nema potrebe za bespotrebnim komentarima. Smatram temu zanimljivom i vrijednom ponovnog oživljavanja, tim više zbog tzv. "vinyl revival-a" koji traje zadnjih par godina...
Dakle, gramofon... Imao sam obiteljski Kenwood KD-1600 s kojim je stalno bilo nekakvih problema, dok ga napokon nisam umirovio, i (s vremenom) prodao. Imao sam jedan malo jeftiniji u međuvremenu, ništa vrijedno spominjanja, ali trenutno imam Audio Technica AT-LP120, "klon" legendarnog SL-1200. Trenutna zvučnica je sferna Shure M91G, iako također kombiniram eliptične M75ED & M99E, po potrebi i raspoloženju. Da, moglo bi se reći da sam Shure fanboy, mogu samo reći da daju iznimno dobar i prodoran zvuk, sa iznimno dobrom stereo separacijom za relativno malo novaca. Imam i nešto modernih primjeraka, tipa Audio Technica AT95E, AT3600L ali to jednostavno nije to.
Sluša se svašta... Beatles, Abba, Dire Straits, Moody Blues, Phil Collins, Johnny Cash, Fosili, Balašević, Bijelo Dugme, i mnogo drugih. Jedan od all-time favorita mi je Bob Dylan, Pat Garrett & Billy the Kid soundtrack sa pjesmom "knockin' on the heaven's door".