Ovak-Omega driveri po defaultu nemaju u OGL postavkama High Quality nego Quality
Angel tvrdi da nema smisla stavljati drugačije jer se samo optereti grafa a razlike u kvaliteti nema.
Bila je i jedna veća rasprava oko toga potkrepljena slikama.
Onda-isto za OGL, triple buffering je uključen po defaultu.
Po meni-Angel je u pravu, nema smisla učitavati hrpu textura ako razlike nema.
A triple buffeting itekako vrijedi upaliti makar se puši na frame rateu.
Trebalo bi spomenuti još par stvari.
Gledajući specifikacije SM3 standarda-ATI ima POTPUNIJU podršku za njega nego Nvidia.
Ni riječi o tome.
Ali zato o Vertex Texture Fetch koliko hoćeš.
Ono kaj hoću reći je to da se onda isto tako moglo napisati koje điđe iz SM3 ATI može izvršiti a Nvidia hardware ne.
Kad je bila aktuelna spika o PE modelima ATI-ja-nadugo i naširoko se pljuvalo o nedostupnosti, ne vidim da je ista pažnja i količina sline upotrijebljena za GTX 512 model
Kojeg doslovce nema.
Nego se odmah krenulo u kontru kak X1800XT ono imaaaa na cijeniku a nema za kupiti.
Što je prodavanje muda pod bubrege.
Te grafe ima za kupiti i svatko tko je htio kupiti-kupio je.
U HR.
Hlađenje XT-kao veliki minus.
Ta grafa NIJE bučnija od jedne 6800 ULTRE koja nije pušila ocjenu zbog toga.
Da ne bi bilo zabune-ovo nije pljuvanje po "liku i djelu" autora članka nego komentar jednog ATI-jevca.
Naravno-da ne laprdamo bez veze, sve kaj sam napisao mogu i potkrijepiti činjenicama.
Makar-baš ne vidim u čemu je fora korištenja Ultra postavki u Q4 na grafama sa 256 MB meme...
Mislim, nema veze.
Q4 je fino optimizirana igra koja radi na dosta grafa fino (za razliku od D3 kad je izašao)
Ono kaj mene najviše veseli je to da je ATI na dobrom putu sa novim hardwareom, novi mem. kontroler je luda stvar i radi izvrsno, čak i XL potjera onaj funjavi Jupiter engine brže nego GTX.
Pomaci u GL-u sa X1xx serijom su više nego vidljivi.
Poboljšana je podrška za VIVO điđe.
Adaptive AA izgleda izvrsno.
HDR i SM3 me ne diraju baš previše...puno mi je ljepše igrati sa Adaptive AA i ANISO na full
HDR me nije oduševio ni malo.