Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.05.2019., 16:02   #44332
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Ček samo malo, malo ću karikirati i skratiti, ali govori se o ICE automobilima koji za "pravu" vožnju troše 20-30 litara, i koje "se ima ne da bi se gledala cijena održavanja, potrošnje i cijene goriva" i ti sad odjednom govoriš o nekakvim (ne)isplativostima za Teslu
I uspoređuješ cijenu nove tesle i polovnog M5.

Pa nepostoji 15 godina stara Tesla (pitanje hoce koja tolko izdrzat uopce da bi se isplatilo zamjenit bateriju nakon tolko vremena?) to i je moja poanta, to ti i govorim - ne ? Da imam 100k Eur viska nebi kupio teslu a za 20-25k nemogu kupit polovnu Teslu a polovni M5 mogu (necu ali mogo bi da zelim), zaci to i je poanta price kad sam rkeo da usporedjujes kruske i jabuke.

Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Gle, kao što sam rekao, svatko kupuje za svoj novac i treba kupiti ono što njega veseli, a ne neke xy likove na forumu.
Nije mi namjera nikog uvjeravati da je u krivu ili što god.

Samo razmišljam na glas kako me zanima kakva će biti vrijednost ovih trenutnih ICE mašina u narednih 5-15 godina kad se tržište više napuni električnim mašinama, te kad dođe do koliko/toliko smjene sa novijim generacijama vozača.
Vjerovao ti ili ne ali ovakvi ICE auti poput M5 ce za 10 godina vrijediti vise nego je placen prije 2 godine kad je kupljen (pod uvjetom da ostane odrzavan/u vonzom stnaju naravno).

cinimi se po tvom misljenju da ti razmislajs da ce ama bas svi htjeti elektro aute i da nikog nece zanimati neki ICE sportski auto, mislis da sad mlade zanimaju isto tako samo elektor/Tesle i slicni da ama bas nitko od danasnje mladezi nevoli old school V8, V10 i slicne motore nego se svi "pale" samo na EV pa ove ICE nece imat ko kupovat za 5,10,15 godina ?