View Single Post
Staro 22.05.2019., 09:59   #301
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
@old.machine.
zahvaljujem, ali opet neznam zasto ne koristit bar frame cap unutar igre, ako je available, da se grafa ne muci/grije bezveze, ako je meni dosta 60fps-a. npr. igram trenutno dishonored onaj zadnji i unutra mogu izabrat cap i stavim na 75 ili 90 i udri.

po meni freesync + in-game FPS cap najbolje rjesenje, ali neznam dali bih mogao dodati u taj mix i chill samo iz razloga sto kad npr. pauziram igru, da grafa ne drobi bezveze na max ko sto uvjek radi. bokte maknem se od kompa na 15min, a on vrti koda radi heaven ili 3d mark. totalni vejst. to mi je radilo i na 1060tki (mozda zato jer sam za igre uvjek izabiro max perf u nvidia CP-u?).

edit: dobar link
https://www.techpowerup.com/forums/t...ftware.249360/
Chill funkcionira kao nekakav varijabilni frame cap koji ovisi o stanju prikaza (npr. koliko stvari se kreće po ekranu) i tvom inputu. Ako ćeš koristit njega onda nemoj paliti in-game ili RTSS frame cap. Koji god vanjski frame cap budeš koristio uvijek ga stavi na barem 2-3 fps-a manje od refresh ratea.

Osobno na Nvidiji koristim Freesync + Nvidijin Vsync + in-game frame cap ili RTSS.
d0X je online   Reply With Quote