View Single Post
Staro 03.01.2006., 11:13   #37
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by segregator
Omega koristi iste drivere kao i ATI, samo su postavke (ono što je i Jelc sugerirao da probaš mijenjati) drugačije, tako da je možda npr AI bio uključen i slično (ili neka od ostalih 826 opcija u registry-u)

Inače u 5.11 CCC je sasvim OK radio sa .net 2.0, a onda su nešto zbrljali u 5.12 i 5.13 (iako ni meni nije simpatičan, ja mislim da je i ATT preglomazan, pa radi se samo i par checkboxova koji mijenjaju postavke u registry-u)

ATT bi vjerojatno i bio max 100k da izbace onaj artifact tester, bench i slično

Omega ne koristi identične drivere kao ATI već im ATI-jevi službeni driveri služe samo kao baza za kompiliranje vlastite distribucije drivera. Sam autor tijekom instalacije upozorava korisnika da se nekad služi i starijim verzijama datoteka kako bi ispravio nedostatke u novijim driverima.

Dokaz da se doista radi o problemu s ATI-jevim službenim driverima su moja testiranja koja sam naveo na ovom topicu. Bilo da je riječ o CCC ili ATT, dok god u službeni Catalyst 5.12 bili na sistemu, rezultati su bili osjetno niži nego oni postignuti s Omegama.

The point is - mi za testiranje rabimo konfiguraciju drivera koje bi prosječan korisnik rabio. Dakle nije na nama da kopamo po službenim driverima kako bi našli čudotvornu opciju koja će dići performanse. ATI-jev je problem što ona nije uključena po defaultu.