Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 20.05.2019., 18:46   #36547
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor danex Pregled postova
InRainZg fini ti je izbor mesa za burgere..sto doruckujes?kavijar?
Kad sam prvi put na poslu probao wagyu,znas kaj sam pomislio?od ovog bi bili najbolji cevapi.

Panoramix probaj s 2% soli,ne bi trebalo dosoljavat nista..jel.ti tvoji burgeri budu krti radi te masnoce unutra il ih peces medium+
Manje soli stavljam zbog bolje fermentacije mljevenog mesa a nije problem poslije da si svatko dosoli po želji, znaš i sam koliko se ljudi razlikuju po tome koliko smatraju da je nešto dovoljno slano.
No, u ukupnu slanost burgera treba uračunati i umake i preljeve.

Juneća vratina po defaultu ima dosta intramuskularne masnoće makar neki preporučuju da bi u smjesi trebalo biti od 20 pa do 30 % masnoće a to je u stvari juneći loj. Ako ramstek nije odveć obrezan od loja s vanjske strane, jednako tako mljeven, može poslužiti kao osnova za burger.
Nekome taj okus ako je izražen smeta pa zato treba staviti neutralnu pačju mast.

Ja sam stara garda pa burgere pečem medium kao i većina penzionera...

Da ne bi sve ostalo na burgerima, danas sam spravljao lijep komad rebara od divlje svinje, ženskog spola. Pacano u suhom pacu 4 dana i pečeno 2 sata na 170 s podlijevanjem.
Meko ko duša...

Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 20.05.2019. u 18:51.
panoramix je offline   Reply With Quote