View Single Post
Staro 19.05.2019., 11:10   #617
thunder11
Premium
Moj komp

thunder11's Avatar

Datum registracije: Dec 2013
Evo da probam nekkao pojasniti problem koji sam imao sa ili sa Nvidia driverom, winsom ili uređajem po sebi.

Dakle, bratu sam kupio novi laptop, radi se o Lenovo Legion Y530. Out of the box je imao winse i pri prvom paljenju laptopa je sama instalacija i krenula. Prođe to lijepo sve kako i inače ide, riješio instalaciju winsa i nakon toga krenuo sa instalacijama programa i drivera pa time i windows updejta. Kada sam pogledao sa kojim Nvidia driverima je došao vidim da su bili 417.xx (ali iz nekog čudnog razloga nije imao NVCP instaliran.

Ništa DDU sam pokrenuo, skinuo najnoviji 430.xx driver pokrenuo ga i po prvi puta vidim poruku da "Nvidia driver not compatible with this windows version" - na laptopu je instaliran najnoviji Windows Home 64 1809. Googlam,googlam i googlam problem...kaže instaliraj NVCP sa windows stora, učinim to i pokrenem control panel kada ono poruka "NVCP requires latest Nvidia driver to work" nešto u tom smislu, u samoj poruci ima link -> kliknem i odvede me na nvidia stranicu sa driverom koji sam već instalirao....e tu sam se već izgubio. Izbrišem ponovno sve čak otišai safe mode sa DDU i ponovno pokrenem instalaciju ista stvar....pokušam preko GFE i uspiješno instalira driver ali DHC verziju ne standard...i opet bez NVCP-a :lol:

NIšta, trreći put izbrišem sve + intel (jer ima integrušu), skinem driver sa Lenovo support stranice (417.xx), instalira sve ali opet bez NVCP...opet pokušam NVCp preko windows stora i haleluja proradi nekako, međutim u NVCP imamo samo prvu stavku "3D settings" i ništa više.

Ok, znači radi driver i radi NVCP. Pokrenem World of Tanks....igra šteka pod minimum postavkama za poluditi (laptop ima gtx1060 - dekstop verziju). Dobro, vjerojatno vuče integrušu, ništa...odem u device manager - disable intel HD630 i pustim samo Gtx 1060 - NVCP - use Nvidia processor + physix.

Odem u igru, još gore....enejblam ponovno intelovu grafu na device manageru + updejtam drivere za istu - odem u igru i radi ko podmazano (NVCP nisam dirao ništa)

Dakle, može mi netko objasniti:

1. Zašto driveri ne skidaju NVCP automatski?
2. Zašto mogu isključivo koristiti DHC a ne standardne drivere?
3. Koji k...se dešava sa grafama? Igra ne radi dok nisam aktivirao integrušu i updejtao?

Boli me glava već...dva dana se oko toga je***
thunder11 je offline   Reply With Quote